Apple lanceert samen met goed doel speciale rode versie van de iPhone 8 en 8 Plus

Apple lanceert samen met goed doel speciale rode versie van de iPhone 8 en 8 Plus

Apple heeft een nieuwe kleur aangekondigd voor de iPhone 8 en 8 Plus. Het gaat om een rood aluminiumdesign. De opvallende kleur is het gevolg van een samenwerking die Apple heeft met (PRODUCT)RED, een hulporganisatie die hiv en aids bestrijdt. Een deel van de opbrengt van iedere verkochte rode iPhone 8 of 8 Plus gaat dan ook naar het goede doel.

“We introduceren deze speciale iPhone in een prachtige, rode afwerking om ons partnerschap met RED te vieren”, zegt Greg Joswiak, vicepresident Product Marketing bij Apple in een persbericht.

Vanaf morgen kan je de smartphone met het nieuwe design bestellen. De eerste rode iPhone 8 gaat op vrijdag 13 april de deur uit. De prijzen zijn dezelfde als de andere kleuren met 809 euro voor de iPhone 8 en 919 euro voor de 8 Plus.

Een rode versie van de iPhone X komt er voorlopig niet, maar voor gebruikers van het toptoestel van Apple is er wel een speciaal hoesje van (RED). Deze kosten zo’n 52 euro.

apple

Activisme in Afrika

Onlangs kleurde Apple zijn App Store nog rood naar aanleiding van Wereldaidsdag. Ook kwamen er eerder al rode versies uit van de iPhone 7 en 7 Plus en verschillende versies van de de iPods en iPad. In totaal bracht de samenwerking met Apple al zo’n 130 miljoen euro op voor de hulporganisatie.

(RED) werd in 2006 opgericht door U2-zanger Bono en ONE-activist Bobby Shriver. Het goede doel zet zich in voor de bestrijding van hiv en aids. Zo financieren ze de ontwikkeling van tests en medicijnen, onder andere om te voorkomen dat hiv overgaat van moeder op ongeboren kind.

EPA

Gesponsorde artikelen