Apple liet afgelopen jaar 12 medewerkers arresteren wegens het lekken van interne informatie

Apple liet afgelopen jaar 12 medewerkers arresteren wegens het lekken van interne informatie

Apple heeft het afgelopen jaar twaalf van z’n werknemers laten arresteren wegens het uitlekken van interne informatie over toekomstige softwareplannen. Maar liefst 29 medewerkers werden door Apple betrapt in Silicon Valley.

Uit een strenge, interne aantekening, die in handen kwam van persbureau Bloomberg, blijkt dat 29 werknemers het afgelopen jaar informatie van Apple verspreid hebben. “Klokkenluiders verliezen niet alleen hun job bij Apple”, klinkt het. “In sommige gevallen moeten ze ook de cel in en moeten ze hoge boetes betalen wegens inbreuk in het netwerk en diefstal van geheime informatie. Beide zijn geclassificeerd als federale overtredingen.”

Waarschuwingen

In de memo werden werknemers ook gewaarschuwd dat journalisten en media hen zouden proberen te benaderen, maar dat het resultaat van een lek voor een reporter enkel meer internetverkeer betekent, terwijl Apple-medewerkers hun job kunnen verliezen: “Het lijkt misschien aantrekkelijk om benaderd te worden, maar het is belangrijk om te onthouden dat je gewoon bespeeld wordt.”

Dit jaar nog betrapte Apple een werknemer, die details doorgespeeld had over een interne meeting waarin de hooggeplaatste Apple-ingenieur Craig Federighi medewerkers informeerde dat sommige software-opties in iOS vertraging zouden oplopen. Een andere werknemer werd vorig jaar de laan uit gestuurd wegen het lekken van informatie over de iPhone X, de iPad Pro en de AirPods.

EPA

Gesponsorde artikelen