Apple-medeoprichter Wozniak prijst Ethereum hemel in: “Het wordt even invloedrijk als Apple”

Apple-medeoprichter Wozniak prijst Ethereum hemel in: “Het wordt even invloedrijk als Apple”

Apple-medeoprichter Steve Wozniak heeft een bijzondere uitspraak gedaan over cryptocurrency. Volgens hem zal Ethereum op termijn even invloedrijk worden als Apple. Dat heeft hij gezegd op de WeAreDevelopers-conferentie in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Wozniak zei tijdens de conferentie dat Ethereum hem van alle crypotmunten vooral interesseert omdat het een platform is en je er meerdere dingen mee kan doen. Hij vergelijkt de cryptomunt met een platform zoals Apple en voorspelt dat Ethereum op lange termijn even invloedrijk zal worden als Apple. Dat meldt het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes.

Nieuwe IT-revolutie

De PC-pionier is ook onder de indruk van de blockchain technologie zelf achter Bitcoin en Ethereum. Hij zei dat blockchain de volgende grote IT-revolutie is die elk ogenblik kan plaatsvinden. Volgens Wozniak zal het nog tien jaar duren eer blockchain en cryptocurrency hun volledig potentieel bereikt hebben.

Geen grote aandeelhouder

Vorig jaar sprak Wozniak nog vol lof over Bitcoin. Hij zei dat de cryptomunt “beter zou zijn dan goud of de Amerikaanse dollar”. Bovendien is Wozniak ondanks zijn uitspraken geen grote aandeelhouder in cryptovaluta. Zo is hij momenteel in het bezit van één Bitcoin en twee Ethereum coins.

Onlangs haalde Wozniak nog fel uit naar Facebook en Google.

Gesponsorde artikelen