Apple Music nu in wagen te beluisteren via Android Auto, hun directe concurrent

Apple Music nu in wagen te beluisteren via Android Auto, hun directe concurrent

Apple heeft net een update uitgebracht voor Apple Music via Android-besturingssystemen. Het belangrijkste nieuwtje is dat Apple Music nu compatibel is met Android Auto. Het wordt dus mogelijk om je favoriete afspeellijsten te beluisteren in de wagen!

Goed nieuws voor Android-gebruikers die liever de muziekplatformen van Apple gebruiken dan Google Play Music of Spotify: vanaf nu is het mogelijk om via het in-je-auto-besturingssysteem van Google naar je afspeellijsten op Apple Music te luisteren.

Apple heeft de nieuwe functie vorige maand nog uitgetest.

Gewonnen van YouTube Music?

Eigenlijk betekent dit dat Apple met de directe concurrentie samenwerkt en deals sluit. Zo heeft het bedrijf van Tim Cook haar eigen in-je-auto-besturingssysteem, CarPlay.

YouTube Music, de poging van de videowebsite om Apple Music, het vroegere iTunes, na te bootsen, is echter niet compatibel met Android Auto. Volgens veel experts impliceert deze update dat Apple Music eigenlijk ‘gewonnen’ heeft van YouTube Music.

Innovatierace

YouTube is een onderdeel van Google en dit is dus niet al te fraai voor het imago van Google, maar het bedrijf heeft op z’n minst wel aangekondigd dat we YouTube Music binnenkort in de auto zullen kunnen krijgen.

En als het goed is, mag het ook gezegd worden: Google was er erg snel mee om Google Maps te introduceren op CarPlay. Dat gebeurde al vlak na de release van iOS 12.

Apple heeft dan weer goed opgelet en vooral de gemakjes van Android overgenomen. Zo heeft Apple Music via Android ook de mogelijkheid tot aansluiting met microSD card. Dat bestaat (nog) niet via iOS.

Gesponsorde artikelen