Apple neemt Spotsetter over om strijd met Google Maps aan te gaan

Apple neemt Spotsetter over om strijd met Google Maps aan te gaan

Apple heeft stilletjes Spotsetter overgenomen, waarmee het technologiebedrijf beter de concurrentie met Google Maps hoopt aan te gaan. Naast een overname van de technologie is het ook een ‘talent acquisition’, aangezien de oprichters ooit nog aan Google Maps werkten.

Apple zou voornamelijk ge├»nteresseerd zijn in de technologie achter Spotsetter. Dat is een applicatie die aanbevelingen van vrienden over bepaalde plekken – zoals horecazaken – verzamelt. Die informatie zou Apple willen toevoegen aan de eigen kaartendienst om zo beter te kunnen concurreren met Google Maps, dat zo’n recensiesysteem al geruime tijd heeft.

Dankzij de technologie van Spotsetter zal Apple een sociale laag kunnen toevoegen met de informatie van heel wat diensten, want het algoritme ondersteunt sociaalnetwerksites Facebook en Twitter, maar ook Instagram, Foursquare, Yelp, Zagat, TripAdvisor en meer. Spotsetter zelf zal als app verdwijnen, waardoor de meer dan vijf miljoen gebruikers zullen moeten overschakelen.

Kennis

Naast een overname voor de technologie, was het ook een zogenaamde talent acquisition voor Apple. Volgens TechCrunch mogen niet alle medewerkers bij Apple gaan werken, maar het was Tim Cook toch vooral te doen om de oprichters. Stephen Tse en Johnny Lee hebben namelijk een ongelooflijke kennis over kaartendiensten. Enkele jaren geleden werkten ze samen bij Google aan de Maps-dienst.