Apple ontkracht de grootste mythe over batterijbesparing bij de iPhone

Ben jij ook iemand die alle apps afsluit in het multitaskvenster om batterij te besparen op je iPhone en iPad? Hoeft niet meer, het heeft gewoon geen zin, laat Apple weten in een mail aan een iPhone-gebruiker. Die had aan Apple gevraagd of het afsluiten van apps uit de multitasking daadwerkelijk een langere batterijduur oplevert. Hij kreeg reactie van softwarebaas Craig Federighi himself: “Nee en nee.” De apps zijn immers ‘bevroren’ en verspillen daardoor geen energie. 

Twee maal drukken op de homeknop in iOS en je ziet alle geopende apps op een rij. Daarna veeg je ze naar boven om ze allemaal af te sluiten. Herkenbaar voor veel Apple-gebruikers. Je zou denken dat het de batterijduur verlengt, of het je iPhone of iPad sneller maakt.

Caleb, iPhone-gebruiker en lezer van 9to5, besloot Tim Cook te mailen met de vraag of dit daadwerkelijk nut heeft. Cook stuurde de mail door naar Craig Federighi, de man die bij Apple de touwtjes in handen heeft wat betreft iOS en OS X. En Federighi zijn antwoord is klaar en duidelijk.

“Hey Tim”, opent Caleb in zijn mail. “Sluit jij vaak apps via multitasking en is dit noodzakelijk om langer met de accu te doen?” Caleb kreeg snel antwoord. “Hi Caleb”, schrijft Federighi. “Ik weet dat je het aan Tim vroeg, maar ik wil toch graag reageren op je vraag.” Het antwoord van Federighi is simpel: “Nee en nee. Bedankt dat je een klant van Apple bent!”

De mail van Federighi

Besparing nihil

Waarom heeft apps sluiten dan geen invloed op de batterij? De apps in het multitaskvenster zijn in ‘bevroren status’ opgeslagen in het werkgeheugen, of draaien zelfs helemaal niet. Ze bewegen dus nauwelijks en verspillen amper energie.

Het venster van Apple dient enkel als overzicht om te bekijken wat je recent geopend hebt, of om applicaties af te sluiten wanneer er zich problemen voordoen. Dus, apps afsluiten heeft totaal geen zin. Integendeel, het betekent net rekenkracht en dus ook energieverlies.

Andere apps zoals GPS, muziekspeler of Facebook kan je beter wel sluiten om batterij te sparen. Zij blijven immers in de achtergrond sluimeren en zijn dus nog actief als je ze niet uitschakelt.

Bronnen: The Independent, Mashable

Meer
Lees meer...