Left Right
scrollTop top

Apple opent zijn nieuw kantoor van 4,2 miljard euro, maar hun personeel wil er niet werken


Apple opent zijn nieuw kantoor van 4,2 miljard euro, maar hun personeel wil er niet werken

Apple is begonnen met het verhuizen van zijn 13.000 werknemers naar hun futuristische nieuwe kantoor, maar … velen van hen willen daar helemaal niet werken. De grote open ruimtes zouden hen veel te veel afleiden en minder efficiënt maken.

8 jaar lang is er aan gewerkt en het kantoor kost zo’n 4,2 miljard euro, maar toch is het blijkbaar niet wat veel werknemers willen. Officieel zijn de klachten niet, maar uit een podcast van de betrouwbare John Gruber blijkt dat veel werknemers niet tevreden zijn met het nieuwe kantoor.

Apple Park in California was een van de laatste grote ideeën van Steve Jobs. Hij wou grote open kantoorruimtes waarin alle ingenieurs zouden samenwerken. Dat staat in schril contrast met de huidige kantoren waar veel kleine gesloten ruimtes zijn.

Aparte ruimte geëist

De klachten zouden komen van Johny Srouji, Senior Vice President of Technologies en dus een grote naam bij Apple. Hij zou aan zijn bazen een aparte ruimte hebben geëist buiten het hoofdkantoor omdat zijn ingenieurs veel te veel afgeleid zijn. Ook andere teams zouden zo’n regeling willen, volgens Bloomberg.

Mogelijk past Apple dus nog wat aan in zijn indrukwekkende kantoorruimtes, want de opening is maar gepland voor ergens in september.

Bekijk het nieuwe kantoorgebouw hier:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  61.636.609
 • Aantal
  doden
  1.442.572
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  570.829
 • Aantal
  doden
  16.339