Apple Pay binnenkort beschikbaar voor klanten van Belfius

Na BNP Paribas Fortis en KBC gaat nu ook Belfius Apple Pay aanbieden aan zijn klanten. Het is nog niet duidelijk wanneer. Dat schrijft De Tijd.

Belfius is de derde grootbank in ons land die met Apple in zee gaat. KBC en BNP Paribas zijn de staatsbank al voorgegaan. Klanten bij BNP Paribas Fortis kunnen al ruim twee jaar gebruikmaken van Apple Pay. KBC-klanten kunnen sinds begin november een beroep doen op de betaaloplossing van Apple.

Kritisch tegenover Apple

De banken staan niet te springen om met Apple in zee te gaan, maar de vraag bij de klanten is zodanig groot dat ze toch overstag gaan. Het is wel nog niet duidelijk wanneer Belfius de betaaloplossing gaat aanbieden. “We zijn in gesprek met Apple om die dienst ook aan onze klanten aan te bieden”, klinkt het.

De reden dat de samenwerking met Apple bij sommige banken zo lang op zich heeft laten wachten, is omdat de techgigant heel wat commissie-inkomsten van het betaalverkeer opeist. De Europese Commissie voert een onderzoek naar machtsmisbruik.

Wat kan je doen met Apple Pay?

Dankzij Apple Pay is het mogelijk om contactloos te betalen met je smartphone. De app maakt daarbij gebruik van de zogenaamde NFC-technologie. Die technologie laat toe om informatie uit te wisselen tussen toestellen die zich op zo’n 2 à 3 centimeter van elkaar bevinden.

Apple is niet de enige speler die gebruikt maakt van die technologie. NFC wordt nagenoeg door alle financiële spelers gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan de bankkaarten waarmee je contactloos kunt betalen. Ook wie een Android-smartphone heeft, kan gebruikmaken van een digitale betaaloplossing, namelijk Google Pay.

De betaalapp Payconiq, waar de vier grootbanken van ons land en AXA Bank aandeelhouder van zijn, werkt eveneens met NFC. Na de overname van AXA Bank wordt Crelan aandeelhouder.

Wie liever geen contactloze betalingen uitvoert via NFC kan die optie te allen tijde uitzetten. In dergelijke gevallen kun je een beroep doen op alternatieven, zoals betalen door een qr-code te scannen of door simpelweg je bankkaart in de betaalterminal te steken.

Meer
Lees meer...