Left Right
scrollTop top

Apple presenteert 13 nieuwe emoji’s voor mensen met een handicap


Apple presenteert 13 nieuwe emoji’s voor mensen met een handicap

Naast emoji’s van geslachten, religies en huidskleuren, komt Apple nu met een nieuwe reeks die mensen met een handicap beter moet illustreren. De emoji’s moeten wel nog goedgekeurd worden door de non-profitorganisatie Unicode Consortium. 

Als het aan Apple ligt, komen er binnenkort 13 nieuwe emoji’s bij. Het technologiebedrijf wil dat mensen met een handicap beter vertegenwoordigd worden en dient een voorstel in aan Unicode, een non-profitorganisatie die de normen van emoji’s wereldwijd bepaalt. Er is al een uitgebreide keuze aan emoji’s, maar die vertegenwoordigden misschien niet de ervaringen van mensen met een handicap, vindt Apple.

Benieuwd hoe ze eruitzien? Kijk hieronder!

Eerst goedkeuring nodig

De nieuwe reeks is onderverdeeld in vier categorieën: blindheid en slechtziendheid, doofheid en hardhorig zijn, fysieke handicaps en verborgen handicaps. “Door meer opties aan te bieden, kunnen we de significante kloof overbruggen en ervoor zorgen dat onze emoji’s meer inclusief zijn”, verklaart het bedrijf.

Unicode moet de emoji’s eerst nog goedkeuren voor ze gebruikt kunnen worden. Daarna zullen andere bedrijven zoals Google de versies ontwerpen en zijn ze klaar voor gebruik!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.477.005
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810