Apple reageert voor het eerst op oververhitting nieuwe iPhone 15

Er is een oplossing in de maak voor het oververhittingsprobleem dat heel wat nieuwe iPhone 15-modellen lijkt te treffen. Nadat daarover steeds meer klachten opdoken heeft Apple nu zelf gereageerd op het probleem. Volgens hen is er geen probleem met de hardware en zal alles binnenkort met een update opgelost worden.

In het nieuws: De lancering van de iPhone 15 (Plus) en iPhone 15 Pro (Max) is niet zonder problemen verlopen. Die toestellen zijn sinds vorige week te koop en sindsdien duiken er steeds meer klachten op over nieuwe iPhones die zeer warm worden. Na enige tijd wachten, is er nu dan toch een reactie van Apple op het probleem. Zij beloven alles snel op te lossen.

Geen hardware, wel software en apps

  • “We hebben een aantal omstandigheden geïdentificeerd die ervoor kunnen zorgen dat de iPhone 15 warmer wordt dan verwacht. Het apparaat kan de eerste paar dagen na het instellen van het apparaat warmer aanvoelen vanwege verhoogde achtergrondactiviteit”, klinkt het bij Apple volgens Forbes. Dat is op zich geen zo’n grote verrassing. Als je een nieuwe iPhone instelt, is die namelijk enige tijd druk bezig. Zo moeten er gegeven binnengehaald worden van je vorige toestel, eventuele updates uitgevoerd worden en worden alle applicaties opnieuw gedownload op de iPhone.
  • “We hebben ook een bug in iOS 17 gevonden die gevolgen heeft voor sommige gebruikers en die zal worden verholpen in een software-update”, gaat het statement verder. Wanneer die update er precies zal komen en welke gevolgen die zal hebben, is niet bekend. Aangezien Apple spreekt over een bug en geen structureel probleem, kunnen we ervan uitgaan dat de update geen gevolgen zal hebben voor de prestaties van de iPhone 15-modellen. Diverse bronnen bevestigen dat ook.
  • “Een ander probleem betreft enkele recente updates van apps van derden die ervoor zorgen dat ze het systeem overbelasten. We werken met deze appontwikkelaars aan oplossingen die momenteel worden uitgerold”, klinkt het tot slot ook nog. Dat is misschien wel het meest verrassende, maar ook wel het beste nieuws uit het statement van Apple. Dit probleem is namelijk eenvoudig te verhelpen. Enkele van de applicaties die op de achtergrond te zwaar zouden blijven draaien zijn Instagram, Uber en de game Asphalt 9. Met Instagram zou Apple al hebben samengezet om het probleem met een nieuwe update te verhelpen.
  • Al deze zaken wijzen erop dat het probleem van de oververhitting van sommige iPhone 15-toestellen niets te maken heeft met de hardware. Aanvankelijk werd daarover nochtans gespeculeerd. Ook laat Apple weten dat de warmte geen schade kan toebrengen aan je nieuw toestel. Als het te heet wordt, zorgt de iPhone er namelijk zelf voor dat bepaalde zaken stilgelegd worden tot de temperatuur onder controle is.
Meer
Lees meer...