Apple sleutelt aan technologie die touchscreens overbodig zal maken

Apple sleutelt aan technologie die touchscreens overbodig zal maken

Apple sleutelt momenteel aan een smartphone zonder touchscreen. Met nieuwe technologie zal een functie geactiveerd kunnen worden zonder fysieke aanraking. De nieuwe technologie zou op het commando van één individuele vinger reageren.

De ontwikkelaars van Apple geven toe dat de nieuwe technologie nog in zijn kinderschoenen staat. Zo zou een eerste toepassing ten vroegste over twee jaar beschikbaar zijn voor het grote publiek. Het zou ook kunnen dat dat er nooit van komt. Dat melden persbureau Bloomberg en de Washington Post.

Indruk op experts

“Net zoals vele andere smartphone-fabrikanten heeft Apple de jongste jaren geregeld de kritiek gekregen onvoldoende aandacht te hebben gehad voor innovatie,” zegt consumentenspecialist Hayley Tsukayama.

“Daarbij wordt er vaak op gewezen dat Apple met de lancering van de originele iPhone weliswaar aan de basis van de smartphone-markt heeft gelegen, maar die innovatieve benadering de voorbije jaren grotendeels heeft verloren.”

“Ook de nieuwe iPhone X kon weinig indruk maken op de experts,” zegt Tsukayama. “Ondanks toepassingen zoals gezichtsherkenning, werd bij de iPhone X immers vooral gebruik gemaakt van technologie die ook door concurrenten werd gehanteerd.”

“Wanneer het bedrijf echter zou ingrijpen in de manier waarop de gebruiker tot een interactie met het beeldscherm overgaat, zou aan de markt een nieuw element kunnen worden toegevoegd.”

Eén enkele vinger

Er zou volgens Tsukayama al langer gewerkt worden aan technologieën waardoor het aanraken van schermen tot het verleden behoort. Ook concurrent Samsung werkt daaraan.

Tsukayama stelt dat de technologie waar Apple aan werkt gebaseerd is op sensoren die op het commando van één individuele vinger reageren.

Gesponsorde artikelen