Left Right
scrollTop top

Apple stelt nieuwe Mac Pro voor: een stap terug in de tijd voor 5.300 euro


Mac Pro Apple CEO Tim Cook
© GettyImages

Apple stelde op de WWDC 2019 de nieuwe Mac Pro voor. Deze zal voor velen een stap terug in de tijd betekenen, want Apple gaat met de krachtige computer opnieuw voor “een bak”. Naast een scherm, zal je dus ook een losse computerbak nodig hebben. Ja, zo eentje zoals je had toen je de computer nog enkel gebruikte om pinball te spelen.

De nieuwe versie van de Mac Pro, de desktop computer van Apple voor professionals is er. Apple stelde het nieuwe toptoestel voor op de WWDC 2019, de jaarlijkse conferentie van Apple waarop de nieuwste producten worden voorgesteld. Dit jaar werden het nieuwe bestuurssystemen iOS 13 voor iPhones en macOS Catalina voor computers voorgesteld, maar ook de vernieuwde versie van de Mac Pro. En die is indrukwekkend, maar heeft ook een indrukwekkend prijskaartje.

5.340 euro

Apple CEO Tim Cook Mac Pro
GettyImages

De nieuwe Mac Pro heeft “een bak” zoals je die nog wel kent uit de vroege nillies, met het uitzicht van een rasp. Het is ook een grote en zware “bak”, die voor het gemak voorzien wordt van wieltjes, zodat je hem makkelijker kan verplaatsen.

Maar het is natuurlijk niet het uiterlijk dat ertoe doet bij dit toestel. De nieuwe Mac Pro is de natte droom van elke professionele Mac-gebruiker. De computer beschikt over 1,5 terabyte RAM-geheugen en heeft een 28-core Intel Xeon. Hierdoor is het de sterkste computer op de markt, maar dat gaat natuurlijk ook gepaard met een prijskaartje om U tegen te zeggen.

Het paradepaardje van de Mac Pro zal je 5.999 dollar (5.340 euro) kosten. Wil je daarnaast ook het bijhorende scherm hebben, met een 32-inch 6K retina scherm, dan zal je daar nog eens 4.999 dollar (4.450 euro). Het is dus duidelijk dat de Mac Pro, zeker in combinatie met het scherm, niet voor iedereen is. Maar puur voor de mensen die professioneel bezig zijn op de computer en die 1,5 terabyte aan RAM-geheugen en een supersterke processor nodig hebben.

Rasp

Het gaat dus om een ijzersterke computer, maar het is vooral het uitzicht waarover gesproken wordt. Apple kiest dus terug voor een grotere bak, in plaats van de zwarte cilinder van de vorige versie uit 2013. “De bak” van de Mac Pro uit 2019 is opnieuw groter en heeft wel heel veel weg van een keukenrasp. Dus konden de mopjes op Twitter natuurlijk niet lang uitblijven. En eigenlijk maakte iedereen hetzelfde mopje. Heb jij ook al een superdure Mac Pro in je keuken staan?


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.750.988
 • Aantal
  doden
  1.409.160
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  561.803
 • Aantal
  doden
  15.938