Apple stelt op World Emoji Day nieuwe emoji’s voor met heel wat nieuwe kapsels

Apple stelt op World Emoji Day nieuwe emoji’s voor met heel wat nieuwe kapsels

Het is vandaag World Emoji Day en dat viert Apple met maar liefst 70 nieuwe emoji. Daarbij is er vooral plaats voor emoji’s met andere kapsels dan we gewoon zijn: kaal, ros of met krullen. De nieuwe emoji zitten er al enige tijd aan te komen en zullen later dit jaar beschikbaar zijn op de iPhone, iPad en Mac.

Nieuwe emoji’s lanceren is veel complexer dan je op het eerste zicht zou denken. Eerst en vooral kan iedereen suggesties indienen bij de leden van het Unicode Consortium. Zij maken dan een voorselectie en beslissen éénmaal per jaar welke nieuwe emoji’s zullen gelanceerd worden.

Op die manier zorgen ze ervoor dat iedereen op eender welke computer, laptop, smartphone of tablet ongeveer hetzelfde te zien krijgt. Eens er een beslissing is gevallen over welke nieuwe emoji er dat jaar zullen komen, krijgen alle applicaties, smartphonemerken en andere techbedrijven de tijd om er hun eigen versie van te maken.

World Emoji Day

Bijna een jaar geleden is de lijst met nieuwe emoji’s voor 2018 bekend gemaakt. Na nog een laatste goedkeuring door het Unicode Consortium ging de lijst naar alle techbedrijven.

Die werkten sindsdien aan hun eigen versie van de vele nieuwe emoji’s. Apple beloofde in september zijn huiswerk klaar te hebben en maakt nu van World Emoji Day gebruik om 70 nieuwe emoji voor te stellen. Later dit jaar zouden die beschikbaar zijn bij een software-update van iOS, WatchOS en MacOS.

Meer variatie in kapsels

Bij die 70 nieuwe emoji vallen vooral de vele nieuwe gezichten op. Daarbij is er eindelijk wat meer variatie te vinden. Zo zijn er binnenkort emoji voor mensen met ros haar, met krullen en voor wie kaal is. Die kapsels worden uiteraard gecombineerd met alle huidskleuren.

Daarnaast zijn er ook nog andere emoji op komst. Zo krijgen we binnenkort onder andere een papegaai, kangoeroe, pauw en kreeft. Ook voor wie graag over eten berichten stuurt, is er goed nieuws want nu kan je ook zonder woorden laten weten dat je een mango of een cupcake wil. En ook wie zich graag als een superheld toont, kan dat binnen enkele maanden in een bericht doen.

Bekijk hier alle nieuwe kapsels in emojivorm

Gesponsorde artikelen