Left Right
scrollTop top

Apple voert eindelijk die kleine aanpassing aan het iPhone-toetsenbord door waar iedereen al jaren om vraagt


Apple voert eindelijk die kleine aanpassing aan het iPhone-toetsenbord door waar iedereen al jaren om vraagt

Later dit jaar brengt Apple iOS 9, de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem voor iPhones en iPads, uit. En daar zit een op het eerste gezicht kleine verandering in, waar miljoenen mensen al jarenlang voor zagen.

De nieuwe versie van Apples mobiele besturingssysteem komt dit najaar pas uit, waarschijnlijk samen met de nieuwste iPhones die traditioneel in september voorgesteld worden. Maar Apple heeft de publieke bètaversies vandaag wel al uitgebracht, en daar zit een kleine verandering in waar velen al lang om vragen: een toetsenbord met kleine letters.

Jarenlang moesten iPhone-gebruikers leren typen met enkel hoofdletters op hun klavier. Je zag enkel aan de virtuele shift-knop of je nu eigenlijk een hoofdletter of kleine letter zou typen. In feite net zoals op een traditioneel hardwaretoetsenbord. Op Android-smartphones is dat echter niet. Het toetsenbord past zich daar automatisch aan, wat dus voornamelijk voor zij die overschakelen naar iPhones verwarrend is. Maar geen nood, want later dit jaar krijgen ook iPhone-toetsenborden kleine letters!

Zo ziet het iPhone-toetsenbord er al jaren uit, met allemaal hoofdletters.

Maar in iOS 9 zal je eindelijk ook kleine letters zien, als je caps lock niet aanstaat.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…