Apple werkt aan eigen schermtechnologie op geheime site: ‘slap in the face’ van Samsung

Apple werkt aan eigen schermtechnologie op geheime site: ‘slap in the face’ van Samsung

Apple is een eigen schermtechnologie aan het ontwikkelen. Hun techniek heet MicroLED en die zorgt ervoor dat felle, heldere schermen minder energie gebruiken dan de huidige LCD- en OLED-schermen. Apple hoopt met deze ‘move’ minder afhankelijk te worden van zijn schermleveranciers LG Display en Samsung. Die laatste zou ondermaatse kwaliteit leveren aan Apple en de beste schermen voor haar eigen toestellen behouden. 

Apple is in een geheime fabriek in de Amerikaanse staat Californië een prototype van MicroLED-schermen aan het ontwikkelen. Dat meldt persbureau Bloomberg. Er zouden al volledig functionele MicroLED-schermen geproduceerd zijn met de schermgrootte van een Apple Watch.

Slap in the face van Samsung

Door op eigen houtje schermen te ontwikkelen, wordt Apple minder afhankelijk van schermen, die door andere bedrijven ontwikkeld zijn. Zo zou Samsung, één van de grootste schermontwikkelaars ter wereld, zijn beste schermen voor z’n eigen telefoons gehouden hebben.

Wel liet Apple al weten da de massaproductie van hun eigen schermen uitbesteed zal worden aan een ander, gespecialiseerd bedrijf eens de techniek ver genoeg staat.

Technologierace

Wat is MicroLED precies? Net als bij OLED straalt elke pixel zijn eigen licht uit, in plaats van gebruik te maken van het achtergrondlicht van het volledige scherm. Het resultaat is excellent contrast en een hogere kwaliteit zonder in te boeten op het vlak van helderheid of duurzaamheid.

Ook bij Samsung omarmen ze de MicroLED-technologie. Zo pochte het bedrijf met een gigantische MicroLED-televisie op de grote technologiebeurs CES. De televisie, die de naam The Wall draagt, zal vanaf augustus verkrijgbaar zijn. Er is wel nog geen prijs bekendgemaakt.

Wellicht eerst bij Apple Watch

Apple kwam in 2014 aan de MicroLED-technologie, toen het de start-up LuxVue overnam. Er wordt geschat dat het nog een aantal jaar zal duren, eer we effectief zullen rondlopen met Apple-producten met MicroLED-schermen.

Wellicht zal de techniek als eerste toegepast worden op de Apple Watch. Die is momenteel uitgerust met OLED-schermen van LG Display.

Gesponsorde artikelen