Apple werkt nu ook voor 100 procent met hernieuwbare energie en deelt daarbij sneer uit naar Trump

Apple werkt nu ook voor 100 procent met hernieuwbare energie en deelt daarbij sneer uit naar Trump

Apple toont zich opnieuw als een van de meeste vooruitstrevende bedrijven ter wereld. Sinds kort werkt het bedrijf ook voor 100 procent met hernieuwbare energie. Dat zegt CEO Tim Cook in een interview na zijn bezoek aan Donald Trump waarbij hij een duidelijk sneer uitdeelt aan de verkozen president die niet gelooft in de klimaatopwarming.

Donald Trump verraste vorige week toen hij topmensen van onder meer Google, Facebook en Apple op bezoek kreeg. De meeste van hen zijn namelijk openlijk anti-Trump, maar kwamen toch naar de bespreking omdat je zo’n uitnodiging nu eenmaal niet weigert.

Ook na de meeting toont Tim Cook, CEO van Apple, zich kritisch over Donald Trump. In een interview met TechCrunch sprak Cook over de relatie van Apple met de regering. “Regeringen hebben effect op wat we kunnen doen, zowel positief als negatief. Wij focussen ons zelf op dingen die belangrijk zijn voor ons, zoals privacy, mensenrechten voor iedereen, het milieu en de klimaatverandering.”

Zonder rechtstreeks naar Trump te verwijzen haalt de Apple-topman hier thema’s aan waarbij er veel controverse is over de visie van de toekomstige president. Hij wees er ook op dat Apple sinds kort met 100 procent hernieuwbare energie werkt, daarmee gaat het onder andere Google achterna, dat ook al volledig overschakelde op groene energie.

Gesponsorde artikelen