Apple wil goedkopere MacBook Air lanceren en je zal er niet meer lang moeten op wachten

Apple wil goedkopere MacBook Air lanceren en je zal er niet meer lang moeten op wachten

Goed nieuws voor iedereen die van Apple houdt, maar geen fortuin wil uitgeven voor een laptop want Apple zou nog dit jaar met een goedkopere versie van zijn MacBook Air 13 inch komen. De huidige modellen van dit toestel kosten nu rond de 900 euro, over de prijs van het nieuwe model is nog niets bekend.

Apple krijgt de laatste jaren steeds meer kritiek op zijn iPhones, maar blijft wel positieve commentaren krijgen op zijn MacBooks. Die zijn licht, stevig, hebben niet constant updates nodig en gaan bijgevolg ook lang mee. Het enige nadeel is de prijs want voor het goedkoopste model MacBook Air betaal je nog altijd meer dan 900 euro.

Dalende verkoopcijfers

De laatste jaren ligt de focus bij Apple zelfs meer op de gewone MacBook 12 inch en de nieuwste MacBook Pro, maar die kosten respectievelijk rond de 1.300 euro en 1.900 euro.

Onder andere door die hoge prijzen zag Apple dan ook de verkoop van MacBooks dalen. Maar daar komt dus volgens de altijd betrouwbare bron Ming-Chi Kuo van KGI Securities binnenkort verandering in.

Nog dit jaar nieuwe MacBook Air 13 inch

Hij voorspelt dat Apple al in het tweede kwartaal, tussen april en juni, met een nieuwe MacBook Air 13 inch op de markt zal komen die goedkoper zal zijn dan zijn voorganger. Concrete informatie over specificaties zijn wel nog niet uitgelekt.

Daarmee bevestigt hij een bericht op de website Digitimes van eerder dit jaar die ook al dergelijke geruchten, maar toch nog heel vage geruchten had opgevangen. Toen was er sprake van de tweede helft van 2018. Op de echte releasedatum, als die er al komt, blijft het dus nog even wachten.

Gesponsorde artikelen