Apple wil nu ook iPhone zonder poort voor lader

Apple wil nu ook iPhone zonder poort voor lader

Apple doet serieuze inspanningen om de iPhone draadloos te maken. Nadat het eerder al vaarwel zei tegen kabels aan de oortjes, werkt Apple nu ook aan een draadloos laadsysteem waardoor draden volledig overbodig worden en de iPhone in de toekomst dus geen poorten meer zal hebben. 

Dat ze bij Apple geen fan zijn van draden, dat moeten we jullie niet meer uitleggen. Sinds de iPhone 7 wordt er zo al geen poort voor koptelefoons en oortjes voorzien. Maar nu wil Apple nog een stapje verder gaan en ook vaarwel zeggen tegen de poort voor de lader.

Volledig draadloos

Bij de voorstelling van de AirPods in 2016 gaf de hoofddesigner van Apple, Jony Ive, al aan dat hij droomde van een “draadloze toekomst”. De draadloze oortjes waren daar de eerste stap voor. Waarna Apple ook begon te dromen van draadloos opladen.

Bij de lancering van de iPhone 8 en iPhone X stelde Apple dat deze smartphones draadloos opgeladen zouden kunnen worden. Maar een eigen oplaadstation hadden ze voorlopig nog niet. Voorlopig, want zo’n draadloze lader, de zogenaamde AirPower, zou dit jaar moeten verschijnen.

AirPower uitgesteld

We zijn ondertussen bijna halfweg 2018 en van de beloofde AirPower is er nog geen sprake. Dit komt doordat er moeilijkheden zijn bij de ontwikkeling van het toestel. Apple beloofde namelijk dat je op de AirPower drie toestellen tegelijk zou kunnen opladen: een iPhone, een Apple Watch en AirPods. Maar dat blijkt dus makkelijker gezegd dan gedaan.

Bovendien is er nog een probleem met de oververhitting van de AirPower. Om even snel te kunnen laden als een traditionele oplader moet de AirPower dubbel zoveel ampère opwekken en dat zorgt voor oververhitting, dus moet er ook weer een koelsysteem ingebouwd worden in het laadstation.

Voorlopig blijft het dus bij een droom die nog niet realiseerbaar is. Maar als het van Apple afhangt, is de toekomst volledig draadloos. Dus zit er binnenkort waarschijnlijk wel een iPhone zonder poorten aan te komen.

Gesponsorde artikelen