Apple zal FBI dan toch niet voor de rechter dagen om hackmethode te achterhalen

Apple zal FBI dan toch niet voor de rechter dagen om hackmethode te achterhalen

Apple zal dan toch geen onderzoek starten tegen de Amerikaanse inlichtingendienst FBI. Afgelopen weken werd de vete tussen FBI en Apple intenser nadat FBI het veiligheidssysteem zonder hulp van Apple had weten te kraken. De FBI deed dat naar aanleiding van een terroristische schietpartij in San Bernardino. FBI wou namelijk de iPhone van schutter Syed Farook hacken om de inhoud van de smartphone te kunnen bekijken.

Nu hebben de advocaten van de techreus Apple toch beslist om FBI niet meer langer voor de rechter te dagen. Apple is ervan overtuigd dat het achterpoortje na de zaak tegen Syred Farook ook vanzelf weer gesloten zal worden. De FBI gaf ondertussen al toe dat de hack slechts werkt op een klein deel van de iPhones. Het Amerikaans elektronicabedrijf is nu maatregelen aan het treffen om zijn beveiliging en andere software te verbeteren, waardoor Apple beslist heeft de rechtszaak te laten vallen. De uitspraken werden gedaan door een anonieme advocaat van Apple.

Tot eind maart waren de twee verwikkeld in een juridische strijd. Apple weigerde nieuwe software voor FBI te ontwikkelen. Toen het Amerikaans onderzoeksbureau de zaak plots liet vallen omdat ze zelf een hack zouden hebben ontwikkeld en geen aangepaste software meer nodig had, ging er heel wat speculatie rond dat alle iPhones in de toekomst dus zouden kunnen lijden onder dat veiligheidslek omdat het implementeren van één dergelijke achterpoortje leidt tot dezelfde kwetsbaarheden bij talloze andere toestellen.

Bronnen: Tweakers en Arstechnica

Gesponsorde artikelen