Apple zou volgende maand vier iPads en twee iPhone-varianten voorstellen

Apple zou volgende maand vier iPads en twee iPhone-varianten voorstellen

Er komt een belangrijke tijd aan voor Apple-fans want er komen eindelijk nieuwe versies van de iPad op de markt. Die zouden volgens hardnekkige geruchten voorgesteld worden op een speciaal event in maart. Apple zou dan ook met twee varianten op de iPhone komen.

Het is al enige tijd geleden dat Apple grote veranderingen deed aan zijn iPad en dat is ook te zien in de verkoopcijfers. Al sinds 2014 dalen die en daarom komt Apple nu waarschijnlijk met maar liefst vier nieuwe modellen. De geruchten komen van de betrouwbare Japanse website Mac Otakara en worden door veel insiders bevestigd.

Als we eerlijk zijn moeten we zeggen dat er eigenlijk maar twee modellen echt nieuw zijn en twee andere gewoon een upgrade van bestaande versies. De iPads van 9,7″ en 12,9″ krijgen een betere beeldkwaliteit en mogelijk nog kleine andere aanpassingen.

Helemaal nieuw wordt de iPad Mini met een scherm van 7,9 inch. Die krijgt enkele extra opties en zou sneller werken dan de huidige modellen. Het toptoestel wordt echter de iPad Pro van 10,5 inch. Daar zou de home-button verdwijnen zodat bijna de volledige voorkant een scherm zal zijn. Volgens de geruchten komt dat model wel iets later op de markt.

Nieuwe iPhone-varianten

Over de nieuwe iPads duiken al een tijdje verhalen op, maar dat Apple ook van plan lijkt om twee nieuwe iPhone-varianten voor te stellen, is wel verrassend. Het gaat ook hier niet om volledig nieuwe modellen, maar om aanpassingen.

Van de iPhone 7 zou er volgens de geruchten een rode variant komen en van de al iets oudere iPhone SE zou Apple een variant met 128 GB op de markt brengen. Dat model bestaat nu alleen in 16 en 64 GB. Voor bevestiging van alles moeten we wel nog een maand wachten want zelfs de definitieve datum van het Apple-event in maart is nog niet geweten.

Gesponsorde artikelen