Left Right
scrollTop top

Zo zorg je dat apps je data niet meer tracken in iOS 14.5


Apple iOS update
© Shutterstock

Met de nieuwste update van Apple, iOS 14.5, heb je de mogelijk om te voorkomen dat applicaties je volgen op je iPhone of iPad. De nieuwe functie heet App Tracking Transparency en het vereist dat ontwikkelaars om toestemming vragen voordat ze uw gegevens bijhouden.

In het nieuws: Apple heeft de nieuwste versie van zijn mobiele besturingssysteem voor iPhone en iPad gelanceerd. Bij iOS 14.5 zit er met App Tracking Transparency een handige nieuwe functie die voorkomt dat applicaties ongevraagd je gegevens bijhouden (lees hier meer uitleg over welke gegevens verzameld werden). In principe zou de functie standaard moeten aanstaan, maar als dat niet het geval is, kan je het met enkele korte stappen zelf inschakelen.

1. Update naar iOS 14.5

Kijk via Instellingen > Algemeen > Info na of je de nieuwste versie van iOS hebt. Indien dat niet het geval hebt, moet je die eerste installeren. Dat doe je via Instellingen > Algemeen > Software-update. Dat klik je op Downloaden.

2. Schakel App Tracking Transparency in

Ga daarna naar Instellingen > Privacy > Volgen en schakel deze nieuwe functie van Apple in. Telkens als je nu een applicatie downloadt, zal er een pop-upmelding komen die vraagt of je de app toestemming geeft om “je activiteit bij te houden in de apps en websites van andere bedrijven”.

Je kan ook kiezen om de functie volledig uit te schakelen. Dan kan je handmatig bepalen welke applicaties je gegevens mogen volgen via de instellingen.

Bekijk hier meer uitleg over App Tracking Transparency

(jvdh)


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…