Apu verdwijnt dan toch niet? ‘The Simpsons’-baas zegt dat hij hem gaat veranderen 

Apu verdwijnt dan toch niet? ‘The Simpsons’-baas zegt dat hij hem gaat veranderen 

Het personage van Apu, de Indische verkoper in ‘The Simpsons’, kwam een tijd geleden onder vuur te liggen en het leek er lang op dat hij uit de reeks zou verdwijnen. Maar nu geeft ‘The Simpsons’-baas Al Jean ons hoop.

Het personage Apu uit The Simpsons ligt al langer onder vuur. De aanleiding was de documentaire The Problem with Apu van de Indisch-Amerikaanse komiek Hari Kondabolu. Daarin werd in beeld gebracht hoe mensen hem uitlachen naar aanleiding van de stereotyperende afbeelding van Apu. Maar nu zegt Al Jean in de Amerikaanse krant The Daily Beast dat Apu “Zuid-Aziaten net erg trots gemaakt heeft”.

Dat schrijft ook een man uit India in een column in de Britse krant The Guardian. Hij vindt het vooral positief dat Indiërs en hindoes in beeld gebracht worden in een hoofdzakelijk blank, christelijk land. Hij wijst er ook op dat zo’n 15 procent van de wereldbevolking, bijna een miljard mensen, het hindoeïsme aanhangt.

“Intelligenter dan de rest”

“Als schrijver wou ik van Apu een origineel personage maken, meer nobel, harder werkend en intelligenter dan het gemiddelde Simpsons-personage”, zei Jean nog. “Er zijn veel redenen waarom mensen uit Zuid-Azië trots kunnen zijn op Apu, maar het blijft een moeilijke zaak. Ik wil me ook verontschuldigen voor iedereen die gepest werd omwille van Apu. Ik haat pesters.”

Facelift voor Apu?

Jean hintte eerder al dat Apu wellicht niet verdwijnt en zegt nu ook dat er “gewerkt wordt aan het personage van Apu”. Daaruit kunnen we dus afleiden dat Apu niet uit The Simpsons zal verdwijnen, maar dat hij waarschijnlijk een facelift zal ondergaan. Wij zijn alvast razend benieuwd.

Gesponsorde artikelen