Left Right
scrollTop top

Arcade Fire lanceert nummer van 45 minuten via meditatie-app Headspace


Arcade Fire
© Amy Harris/Invision/AP (via Isopix)

De Canadese indierockband Arcade Fire heeft een nieuw nummer uitgebracht. Waar je dat normaal zou verwachten op streamingplatforms als Spotify of iTunes, werd het nummer gelanceerd op een heel andere app. Het gaat om de meditatie- en mindfulnessapp Headspace. Daarin kan je nu luisteren naar het bijzondere Memories In The Age Of Anxiety.

Arcade Fire is bekend van hits als Everything Now en Rebellion (Lies) maar de nieuwste release van de band is totaal anders dan wat we gewend zijn. Het nieuwste nummer Memories In The Age Of Anxiety is namelijk een instrumentale track van maar liefst 45 minuten lang.

Memories In The Age Of Anxiety

Het nieuwste nummer van Arcade Fire is niet te vinden op de normale apps om muziek te streamen, maar wel op de mindfulness- en meditatie-app Headspace. Het nummer heeft volgens Arcade Fire dan ook een “meditatieve vibe, die ervoor zal zorgen dat je je beter kan focussen en je meer geïnspireerd zal voelen”. Voor het nummer werkte de groep ook samen met John Legend.

Het is de eerste keer sinds 2019 dat Arcade Fire nieuwe muziek uitbrengt. Het meest recente nummer van de band is de herwerking van Baby Mine, die gemaakt werd voor de Disney live-actionfilm Dumbo.

Hans Zimmer

Het is niet de eerste keer dat de app Headspace samenwerkt met bekende namen. Zo kon je op de app al de muziek van Hans Zimmer, St Vincent, Madlib en Sudan Archives vinden.

Ook andere meditatie-apps werkten al samen met bekende namen. Bij Endel ging het zo om Grimes en Toro Y Moi en op de app Calm leest Harry Styles je verhaaltjes voor het slapengaan voor.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…