‘Archer’: Veertiende en laatste seizoen krijgt trailer én releasedatum

Archer is bijna terug voor een veertiende, en meteen ook laatste seizoen. Vanaf 30 augustus verschijnen op de Amerikaanse zender FXX nieuwe afleveringen, al is nog niet duidelijk wanneer dat seizoen bij te zien zal zijn. Je kan nu wel al kijken naar een eerste trailer van seizoen 14.

Het eerste seizoen van Archer dateert al van september 2009. In al die jaren wist de reeks een heel trouwe fanbase te verzamelen. De eerste keer dat die fans vreesden voor het einde van hun favoriete animatiereeks was aan het einde van seizoen 7 in 2016. De laatste aflevering daarvan sloot namelijk af met een beeld van het levenloze en met kogels doorzeefde lichaam van hoofdrolspeler Sterling Archer (H. Jon Benjamin), drijvend in een zwembad.

Einde lonkt al lang

Dat plot had een grote invloed op de komende drie seizoenen. Die 24 afleveringen (8 per seizoen) speelden zich namelijk allemaal in het hoofd van Archer tijdens zijn drie jaar lange coma. De drie seizoenen spelen zich telkens af in drie verschillende tijdsperiodes. Hoewel de vaste personages grotendeels terugkeren, doen ze dat vaak in een compleet andere rol.

Omdat je dat droomprincipe niet eindeloos kan herhalen, verklaarden ook na seizoen 10 heel wat mensen dat het einde van Archer nu wel echt nabij was. Maar daarop kwam het nieuws dat Archer toch zou terugkeren voor een elfde seizoen. Daarbij keerder de makers terug naar het oude concept van de reeks. Dat werd ook gebruikt voor seizoen 12 en 13. Het grote verschil daarbij is wel dat dat laatste seizoen zonder Malory Archer was. Stemactrice Jessica Walter was in tussentijd namelijk op 80-jarige leeftijd overleden. Haar personage stierf ook in de reeks.

Veertiende seizoen

Na het dertiende seizoen was het opnieuw even stil rond Archer. Eind januari liet Chris Parnell, die de stem van Cyril Figgis doet, dan weten dat seizoen 14 in productie was. In mei kwam dan het nieuws dat dat seizoen wel meteen het laatste seizoen zal zijn.

In de laatste aflevering van seizoen 13 wist de groep in Archer eindelijk af te rekenen met IIA-topman Fabian Kingsworth, die hen al enkele seizoenen onder de knoet had. Sterling Archer besloot daarop Lana Kane aan te stellen als baas van The Agency en dus opvolger van zijn moeder Malory.

Nieuw personage

In de trailer die FXX zojuist deelde van Archer zien we hoe de nieuwe afleveringen daarop voortbouwen. De groep is namelijk opnieuw allemaal terug, al wordt al snel duidelijk dat Archer zelf misschien wat last krijgt van zijn vele vroegere avonturen. In de trailer zien we ook een nieuw vrouwelijk personage, dat uiteraard op aandacht van Archer kan rekenen. Die interesse lijkt wel niet direct wederzijds te zijn.

Het veertiende seizoen van Archer gaat van start op woensdag 30 augustus op de Amerikaanse zender FXX. Waar en wanneer het laatste seizoen van Archer bij ons te zien zal zijn, is voorlopig niet geweten. De eerste dertien seizoenen van Archer staan op dit moment op Netflix. De release daarop liep wel telkens iets achter op de Verenigde Staten. Vermoedelijk moeten we in België dus nog iets langer wachten om te weten hoe het verhaal van Sterling Archer (en de rest) afloopt.

Bekijk hier de trailer van Archer seizoen 14:

Meer
Lees meer...