Arctic Monkeys bevestigen zichzelf voor Rock Werchter en Best Kept Secret

Arctic Monkeys bevestigen zichzelf voor Rock Werchter en Best Kept Secret

Er deden al even geruchten de ronde, maar nu is het officieel: Arctic Monkeys komen deze zomer naar Rock Werchter en Best Kept Secret! Eerder werden voor Werchter onder andere Queens of the Stone Age, Gorillaz, Nick Cave And The Bad Seeds en Nine Inch Nails al aangekondigd. Afspraak op zondag 8 juli in Werchter! Op vrijdag 8 juni headlinen Arctic Monkeys op Best Kept.

Alex Turner en zijn kompanen zullen Rock Werchter 2018 afsluiten. In 2014 stelden ze er hun vijfde plaat ‘AM’ al voor. Dit keer trekken de Arctic Monkeys niet alleen naar Werchter, maar doen ze ook Best Kept Secret in Nederland aan. Ook The National en LCD Soundsystem zijn headliners.

Het Nederlandse festival gaat door van 8 tot en 10 juni. Arctic Monkeys zijn op 8 juni de eerste headliner van het festival.

Nieuwe plaat

Arctic Monkeys zijn momenteel aan een nieuwe plaat aan het sleutelen. Wanneer die zal uitkomen, is nog niet duidelijk. Maar de kans lijkt ons groot dat ze met een nieuwe plaat onder de arm naar Rock Werchter en Best Kept Secret zullen trekken.

De groep ging in 2002 van start in het Engelse Sheffield. Met hun debuutplaat ‘Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not’ uit 2006, waar hits als The View From The Afternoon, I Bet You Look Good On The Dancefloor, Fake Tales Of San Francisco en When The Sun Goes Down op staan, was het meteen raak.

Arctic Monkeys verwierven nationale bekendheid in het VK en sinds de release van hun tweede brainchild ‘Favourite Worst Nightmare’ zijn ze ook niet meer weg te denken uit het Vlaamse radiolandschap. Hun grootste hits zijn Do I Wanna Know?, When The Sun Goes Down, R U Mine?, Arabella, Fluorescent adolescent en Brianstorm.

Arctic Monkeys begonnen met een vrij agressief postpunk geluid later stapten ze over naar een mildere alternatieve rockstijl, die je gerust een tikkeltje experimenteel mag noemen.

Tickets voor Rock Werchter zijn hier verkrijgbaar en tickets voor Best Kept Secret hier.

De aankondigingen op social media:

Gesponsorde artikelen