Arctic Monkeys moet concert in Dublin afblazen door gezondheidsproblemen Alex Turner

Het is even schrikken voor fans van Arctic Monkeys. De groep heeft namelijk zonet op Instagram bekendgemaakt dat ze hun optreden in Dublin van morgenavond, dinsdag 20 juni, moeten afzeggen. Dat komt door gezondheidsproblemen bij zanger Alex Turner. Als alles goed gaat is de zanger wel terug fit voor het optreden op Rock Werchter op zondag 2 juli.

Het festivalseizoen is afgelopen zaterdag met Werchter Boutique opnieuw van start gegaan. Op zondag volgde ook Bruce Springsteen op TW Classic, deze week staat Harry Styles op de weide en de week nadien is het pas tijd voor de échte Rock Werchter.

Dat festival zal dit jaar worden afgesloten door Arctic Monkeys op zondag 2 juli. Toch is er op dit moment een beetje paniek bij de fans, want de band moet morgen verstek geven voor een concert in Dublin.

Arctic Monkeys

Na bijna vier jaar kwam de Britse band Arctic Monkeys eind vorig jaar eindelijk met een nieuw album. The Car verscheen in oktober 2022 en betekende ook de start van een nieuwe tour. Die tour ging in april in Oostenrijk al van start en was in mei ook al twee keer te zien in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Een Belgische datum was er toen nog niet bij, maar Rock Werchter maakte al snel bekend dat de band naar de wei zou afzakken in juli. Daar zullen fans zich op de slotdag dus kunnen verzamelen.

Stemproblemen

Ondertussen heeft Arctic Monkeys nog andere concerten op de planning staan. Maar één daarvan zal door medische redenen niet kunnen doorgaan. Via Instagram heeft de band namelijk laten weten dat het optreden in Marlay Park in Dublin wordt gecanceld door stemproblemen bij zanger Alex Turner.

“Het spijt ons te moeten meedelen dat het concert gecanceld wordt. Alex heeft last van acute laryngitis en moet van de dokter verplicht rusten. De tickets zullen worden teruggestort”, staat er te lezen. Of dat ook gevolgen zal hebben voor de show in Werchter is niet bekend, al laat Far Out Magazine alvast weten dat die klachten meestal slechts een week duren. Het volgende concert van de groep staat gepland op vrijdag 23 juni. Dan speelt de band op Glastonbury Festival.

Meer
Lees meer...