Argentijnse spits Emiliano Sala “waarschijnlijk overleden” nadat vliegtuig neerstort over de Noordzee

Argentijnse spits Emiliano Sala “waarschijnlijk overleden” nadat vliegtuig neerstort over de Noordzee

Nog geen twee dagen nadat Emiliano Sala, de Argentijnse spits bij Nantes, zijn recordtransfer naar Cardiff City tekende, eindigt zijn verhaal dramatisch. Sala’s vliegtuigje dat hem naar Wales moest brengen, verdween gisteren van de radar over het kanaal. De kans dat hij nog leeft, is bijzonder klein, zegt de leider van het reddingsteam in Engeland.

17 miljoen euro, zo veel telde Cardiff City dit weekend neer om Emiliano Sala, een Argentijnse topspits, van Nantes naar Wales te brengen. Een geweldig weekend, en nadat de papieren getekend waren, nam Sala ook afscheid van zijn ploeg. Gisterenmiddag vloog hij terug naar het Britse eiland, om zijn nieuwe ploeg te vervoegen, maar daar liep het mis.

Dit is waar het misging op die ene dodelijke vlucht van Germanwings.

Alderney

Want hoewel er bij het opstijgen geen problemen waren, verdween het kleine privévliegtuigje van Sala al snel van de radar. De laatste keer dat er een signaal van het vliegtuigje werd opgevangen, vloog het in de buurt van het Britse eilandje Alderney. Dat staat bekend om zijn woelige zee: er gebeuren veel ongelukken met schepen.

Dit is waarom wij geen koffie drinken op een vliegtuig.

Sindsdien, half negen gisterenavond, is van de Piper Malibu, zo heette het vliegtuigje, geen spoor meer. En dat betekent slecht nieuws, zeggen ook de ploegen die op zoek zijn naar de inzittenden van het vliegtuig. Want gisterenavond was het erg koud boven de Noordzee. Hetzelfde sneeuwfront dat ons vandaag raakte, stak op dat moment de Noordzee over.

Slechte weersomstandigheden

Bij zulke temperaturen overleven de meeste mensen het nauwelijks een uur, zegt het hoofd van het reddingsteam, John Fitzgerald, aan Metro. “Persoonlijk, en ik spreek alleen voor mezelf, denk ik niet dat er een kans is dat we één van hen nog levend terugvinden”, klonk het. Toch gaan de reddingsacties nog door. De hoop om nog een spoor van het vliegtuig terug te vinden, is nog niet weg.

Het eerste vliegtuig zonder motoren is klaar!

Toch zag het er meteen na de vermoedelijke crash al slecht uit. De weersomstandigheden tijdens het ongeluk waren zeer slecht en door de bewolking en mist, kon het team in eerste instantie al niets zien. De zoekactie moest dan ook snel opgegeven worden. Vandaag waren de weersomstandigheden beter, maar alle hulp komt nu wellicht te laat.

Gesponsorde artikelen