Ariana Grande nu zelf beschuldigd van plagiaat door dragqueen

Farrah Moan Ariana Grande
Twitter farrahrized

De Amerikaanse zangeres Ariana Grande wordt door dragqueen Farrah Moan beschuldigd van plagiaat. Ze doet dat vlak nadat Ariana Grande zelf de modeketen Forever 21 voor de rechter sleept omdat ze haar identiteit en ideeën gestolen zouden hebben.

Ariana Grande heeft momenteel een proces lopen tegen Forever 21 omdat de keten gebruikmaakte van haar muziek en afbeelding zonder dat ze daar toestemming voor gaf. Daarnaast vond ze ook dat een model te hard op haar leek en dat kleding uit de collectie plagiaat was van de outfits uit haar videoclip. Maar ook Ariana wordt nu zelf beschuldigd van plagiaat.

Ariana Grande vs. Forever 21

De aanklacht van Ariana Grande tegen Forever 21 heeft te maken met een campagne van de keten uit februari. Via sociale media wilde Forever 21 hun nieuwe collectie promoten. Voor die collectie had Forever 21 zich laten inspireren door de clip van het nummer 7 Rings van Ariana Grande. Daarbij gebruikten ze de muziek en een foto van Ariana op Instagram. Maar ook de echte campagnebeelden kunnen voor Ari niet door de beugel.

De foto’s zijn namelijk duidelijk geïnspireerd op de clip van Ariana en bovendien lijkt het model dat de kleren showt sterk op de zangeres. Voor de campagne werd er niet samengewerkt met Ariana Grande en er werd haar niets gevraagd. Daarom is Ariana van mening dat Forever 21 haar identiteit en ideeën stal voor de campagne. Ariana eist een schadevergoeding van 10 miljoen dollar (9 miljoen euro).

Dragqueen Farrah Moan vs. Ariana

Maar nu eist dragqueen Farrah Moan haar deel van die 10 miljoen. De dragqueen Farrah Moan, die te zien was in RuPaul’s Drag Race, postte haar vraag op Twitter. Ze is van mening dat Ariana een van haar looks uit 7 Rings van haar afgekeken had en dat Forever 21 dus de look gekopieerd had van Ariana die Ariana op haar beurt gekopieerd had van Farrah. Kan je nog volgen?

Specifiek gaat het om een met diamanten versierd pakje dat Farrah liet maken voor een van haar acts. Ariana verscheen in bijna identiek dezelfde outfit in de clip van 7 Rings. En het proces dat Ariana nu heeft aangespannen tegen Forever 21 gaat zelfs over deze look. Dus wil Farrah nu ook haar deel van de 10 miljoen dollar die Ariana eist van Forever 21.

Geen proces

Farrah wil Ariana dus geen proces aandoen, maar ze wil gewoon aantonen dat ze ook zelf niet heilig is. Zo blijkt uit tweets die ze na haar eerste post stuurde. De dragqueen kreeg namelijk heel wat tegenwind nadat ze beweerde dat Ariana haar look gestolen had, dus probeerde ze haar punt duidelijker te stellen.

“Het kan me niet schelen waar het proces over gaat, haar juridisch team beschuldigt anderen van diefstal van gelijkenis, beeld, whatever. Maar het punt is dat haar team ook gestolen heeft.” En dat wil ze gewoon duidelijk maken. “Ik geef niet om iemand aan te klagen, ik wilde dit gewoon zeggen”, zo klinkt het op Twitter.

Gesponsorde artikelen