Arme straathond Butch krijgt mooiste dagen van zijn leven voor hij inslaapt

Arme straathond Butch krijgt mooiste dagen van zijn leven voor hij inslaapt

Het leven was hard voor Butch de Boston Terriër. Hij leefde op straat, had amper eten en kreeg gezondheidsproblemen. Tot hij door de Buzbee familie geadopteerd werd. Helaas duurde het geluk maar enkele dagen, want Butch was te ziek om verder te leven. Het waren wel de mooiste dagen uit zijn korte hondenleven.

Butch belandde als puppy bij een eigenaar die eigenlijk geen interesse in hem had. Nadat zijn baasje hem probeerde te temmen met een shockband en dat niet bleek te werken, werd hij op straat gezet. Hij was ongeveer twee jaar oud en spendeerde zijn tijd met afval doorzoeken naar eten en rondzwerven in Pinson, Alabama. De buurtbewoners kenden hem wel, maar niemand verwittigde Dierenzorg of nam hem in huis.

Dat veranderde toen hij twee jaar later, enkele dagen voor Thanksgiving, werd opgemerkt door Alicia Buzbee en zij hem naar de dierenarts bracht. Daar werd vastgesteld dat Butch zwaar ziek was door zijn slechte leefomstandigheden en het eten van afval. Hij had nog amper longcapaciteit, zijn luchtpijp lekte en zijn hart was opgezwollen. De dierenarts raadde de Buzbees aan hem te laten inslapen, maar voor dat gebeurde, wilde de familie hem nog enkele onvergetelijke dagen bezorgen. 

Ter dood veroordeeld

De euthanasie werd uitgesteld en Butch kreeg een fantastische Thanksgiving. Er werd met hem gewandeld, hij at hamburgers en pompoentaart, ontmoette de Kerstman, ging mee op uitstapjes en kreeg cadeaus. Even leek het alsof Butch helemaal geen problemen had. Maar op Black Friday kreeg hij het plots moeilijk. Zijn nek zwol op van het vocht en hij kon nog amper ademhalen. De Buzbees brachten hem opnieuw naar de dierenarts. Die vertelde hen dat er geen hoop meer was voor Butch. Ook de Birmingham Boston Terrier Rescue, die hem eerder had onderzocht, wist dat ze niks meer konden doen.  Zaterdag werd Butch ingeslapen met zijn nieuwe familie bij hem.

De Buzbees zijn vooral kwaad op de vorige eigenaar van Butch. “Boston Terriërs zijn geen honden die buiten kunnen leven. En al helemaal niet in de vrieskou en de sneeuw. Zijn vorige eigenaar heeft hem ter dood veroordeeld door hem zo te verwaarlozen. We zijn zelfs niet zeker hoe oud hij is. We denken vier of vijf, maar door het straatleven ziet hij er ouder uit. Hij heeft nooit de zorg gekregen die hij verdiende. Ik wil dat hij weet dat wij wel van hem houden.”

Journalist Joey Kennedy, die de berichtgeving schreef over Butch, focust zich op dierenproblemen. Met zijn verhaal over Butch wil hij aandacht vragen voor dierenverwaarlozing. 

Nadat Butch van de straat gered werd, kreeg hij een liefhebbende familie.

Er werd zelfs een feestje gegeven voor hem.

Hij kreeg cadeaus, eten en héél veel liefde.

En de Buzbees waren blij dat ze Butch een ongelooflijk paar laatste dagen konden geven.

Bron: AL, Elite Daily

Gesponsorde artikelen