Arne Decock (18), bekend van Ketnet-musicals, sterft door in een elektriciteitspaal te klimmen

Arne Decock (18), bekend van Ketnet-musicals, sterft door in een elektriciteitspaal te klimmen

Arne Decock, een 18-jarige musicalster, is om het leven gekomen. De jongen klom na een feestje in een elektriciteitspaal langs een spoorlijn in Boom en dat werd hem fataal. Hij kreeg een elektrische schok en viel naar beneden. De hulpdiensten konden hem niet meer redden.

Arne Decock was een van de revelaties uit Kadanza, de musical van Ketnet. De jongen keerde dit weekend terug van een verjaardagsfeestje en besloot over een omheining te klimmen. Maar toen sloeg het noodlot toe.

Elektriciteitspaal

Arne kwam samen met een vriendin terug van een verjaardagsfeestje. Op de Lange Lei in Boom klom hij over een omheining en begon hij vervolgens in een elektriciteitspaal naast de spoorlijn te klimmen.

Eenmaal boven zou hij met een stok de hoogspanningsleiding hebben geraakt. Daarbij werd hij geƫlektrocuteerd en viel hij naar beneden. De vriendin die alles zag gebeuren, belde de hulpdiensten, maar alle hulp kwam te laat.

Het Antwerpse parket laat weten dat er geen kwaad opzet in het spel was. “Het gaat om een jammerlijk ongeval”, laat woordvoerster Christel Minne weten aan Het Laatste Nieuws. “De vriendin die bij de jongen was, heeft alles zien gebeuren. Zo weten wij dat er geen andere personen bij het accident zijn betrokken.”

Op de Instagrampagina van Arne regent het ondertussen steunbetuigingen:

Studio 100 bevestigde het tragische nieuws op Instagram: