Arsenal deze zomer exclusief op Lokerse Feesten mét nieuw materiaal

Arsenal deze zomer exclusief op Lokerse Feesten mét nieuw materiaal

Belgische bands kan je regelmatig aan het werk zien, vaak tussen twee platen door. Maar rond Arsenal is het al enige tijd stil. Dat was vooral te wijten aan het feit dat de groep zich niet in België bevond, maar daar komt deze zomer voor eventjes verandering in.

Vandaag is Arsenal, samen met Air en J Bernardt, toegevoegd aan de affiche van de Lokerse Feesten. Arsenal zal er spelen op zaterdag 12 augustus, samen met J Bernardt, Leftfield en Air. Daarmee doorbreekt Arsenal de stilte van de voorbije jaren, maar het zal wel het enige concert zijn dat ze deze zomer spelen.

Nieuw materiaal

Het vorige album ‘Furu’ uit 2014 wordt vergezeld door een film. Het was geen concertfilm, maar een filmconcert. Onder de noemer ‘Dance! Dance! Dance!’ werden de beelden begeleid door een film. Deze keer heeft Hendrik Willemeyns in Japan aan een heuse langspeelfilm gewerkt, back to back met het sleutelen aan een nieuw album, samen met John Roan, in Nigeria.

Die buitenlandse werkzaamheden zijn inmiddels achter de rug en de groep maakt zich stilaan klaar om hun exotische creaties aan het publiek voor te stellen. De film en de plaat zullen één geheel vormen en zullen verschijnen in 2018.

Wie naar de Lokerse Feesten trekt, kan al wel exclusief nieuwe nummers horen. Tickets voor die dag zijn hier te bestellen.

Gesponsorde artikelen