Left Right
scrollTop top

Arsenal-mascotte betaalt gelag voor de coronacrisis, terwijl spelers tot 350.000 pond per week vangen


Gunnersaurus Arsenal
© Isopix

Na bijna drie decennia zet Premier League-club Arsenal zijn geliefde mascotte Gunnersaurus op straat. Het ontslag van de man die 27 jaar in het pak kroop, kadert in een besparingsoefening door de coronacrisis.

Terwijl topvoetballers zoals Mesut Özil, Pierre-Emerick Aubameyang en Willian respectievelijk 18,2 miljoen pond (20 miljoen euro), 13 miljoen pond en 10 miljoen pond per jaar vangen bij Arsenal, wordt Jerry Quy – de man in het pak – vriendelijk bedankt voor bewezen diensten.

De schuldige is onmiskenbaar de coronacrisis. In het Verenigd Koninkrijk zijn er geen voetballiefhebbers welkom in de stadions, waardoor de mascotte al maanden werkloos is. Levenslange fan Jerry Quy was parttime in dienst bij Arsenal om zich tijdens de wedstrijden in het pak te hijsen. Volgens de Britse krant The Sun liet hij zelfs het huwelijk van zijn broer passeren, om present te tekenen als Gunnersaurus tijdens een thuismatch.

Loonsverlaging

De voorbije zomer zette de Britse voetbalclub al 55 personeelsleden op straat, als gevolg van de coronapandemie. ‘De afgelopen jaren hebben we consequent geïnvesteerd in extra personeel om de club vooruit te helpen. Met de verwachte daling van de inkomsten in het achterhoofd, is het duidelijk dat we de kosten verder moeten verlagen om ervoor te zorgen dat we op een duurzame en verantwoorde wijze verder kunnen’, klonk het.

Hoewel Jerry toen nipt de dans ontsprong, wordt hij nu alsnog ontslagen. Daarmee valt ook het doek over de aanwezigheid van Gunnersaurus in het stadion van Arsenal. Pijnlijk detail: eind april weigerde topverdiener Özil een loonsverlaging van 12,5 procent om de gevolgen van de coronacrisis te verminderen. De meeste andere spelers stemden daar wel mee in.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.688.829
 • Aantal
  doden
  1.137.115
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  270.132
 • Aantal
  doden
  10.588