Left Right
scrollTop top

Asielhonden worden door Harry Potters Sorteerhoed in de juiste afdeling geplaatst en dat gebeurt niet zomaar


Asielhonden worden door Harry Potters Sorteerhoed in de juiste afdeling geplaatst en dat gebeurt niet zomaar

Asielhonden die worden ingedeeld in de juiste afdeling door de Sorteerhoed uit Harry Potter? Ja hoor, het bestaat in Amerika en er is ook een goeie reden voor.

In een dierenasiel in Orlando worden honden ingedeeld in afdelingen op basis van hun persoonlijkheid in plaats van op basis van hun ras, zo schrijft ABC News.

Harry Potter

Voor de afdelingen vond het asiel inspiratie bij Hogwarts, de magische school van Harry Potter. De honden worden dan ook officieel in een afdeling geplaatst na tussenkomst van een echte Sorteerhoed.

Het project werd Pawgwarts gedoopt, een verwijzing naar Hogwarts, en ook de namen voor de afdelingen zijn hondenproof gemaakt.

Gryggindogs en Ravenpaws

Zo wordt Gryffindor nu Gryggindogs genoemd en daar zitten alle moedige honden. In Hufflefluffs zitten de loyale honden, in Ravenpaws zitten de slimme honden en Slobberins is de afdeling voor de sluwe honden.

Puppy’s jonger dan zes maanden worden niet in een afdeling geplaatst. Ook dat is net zoals in de boeken van Harry Potter, waar tovenaarsleerlingen jonger dan 11 niet ‘gesorteerd’ worden.

Rassendiscriminatie

De honden worden ingedeeld op basis van interactie met hun speelgoed en elkaar. Het asiel doet dat, zodat mensen sneller een hond zullen kiezen met een persoonlijkheid die hen ligt, dan dat ze de voorkeur geven aan een bepaald ras, zo zegt directeur van Pet Alliance of Greater Orlando Stephen Bardy.

“We willen met ons project dat mensen zoeken naar een hond die bij hun levensstijl past. Veel liever dan dat ze hier binnenkomen en zeggen ‘we willen een zwarte labrador'”, zo zegt hij nog. “We willen dat persoonlijkheden bij elkaar passen en dat een hond niet wordt gekozen op basis van zijn ras.”

Meer bezoekers

Elke hond krijgt na zijn passage bij de Sorteerhoed een aangepast bordje zodat bezoekers in een oogopslag kunnen zien met welke soort hond ze te maken krijgen én de hond krijgt ook een bijhorende sjaal.

De meeste honden zijn momenteel ingedeeld bij Hufflefluffs. Die honden zijn harde werkers en heel loyale dieren. Katten horen volgens ons meer thuis bij Slobberins, sluw als ze zijn.

Sinds het project gestart is in het asiel, is er een groter bezoekersaantal, zowel in het asiel als op hun website. En dat is nog steeds nodig, want jaarlijks krijgt het asiel zo’n 1.800 honden binnen die op zoek moeten naar een nieuw baasje.

Sorteer je eigen hond

Heb je trouwens zelf een hond en ben je benieuwd in welke magische afdeling hij of zij thuishoort? Dan kan je de online quiz doen die het asiel gemaakt heeft.

Met een echte Daily Prophet werden de afdelingen voorgesteld

Deze hond is maar wat blij dat hij vanaf nu een echte Hufflefluff is

En Bambi is vanaf nu een trotse Gryffindog


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…