ASOS zet rolstoelmodel in de kijker en vangt er veel applaus voor

ASOS zet rolstoelmodel in de kijker en vangt er veel applaus voor

Kledingketen ASOS heeft vandaag een model in een rolstoel in haar catalogus, toch een ongewoon zicht in de modewereld. ’t Is niet de eerste keer dat ASOS voor modellen kiest waar andere modemerken van wegblijven en wij kunnen die diversiteit alleen maar toejuichen! 

Hyperslank, blank en zonder littekens: je kan je intussen wel een voorstelling maken van hoe het standaardmodel eruitziet. Knap, ongetwijfeld, maar heel representatief is het niet. De meeste vrouwen zijn toch iets molliger dan een maatje 34 en hebben links en rechts dat foutje dat hen uniek maakt. En dan heb je natuurlijk ook gewoon de mensen die je bijna nooit in een catalogus ziet, vrouwen in een rolstoel bijvoorbeeld.

ASOS als voorbeeld

Da’s echt dom, vonden ze ook bij ASOS, want uiteindelijk is het niet omdat je in een rolstoel zit, dat je je niet honderd procent fabulous wil voelen. Het modemerk werkte daarom samen met Chloe Ballhopzy, een creatieve duizendpoot én rolstoelgebruikster. Samen ontworpen ze een jumpsuit die handig is om in rolstoelen te gebruiken, die waterproof is én die modegevoelige dames die zich niet rollend voortbewegen, ook willen aandoen. Geen ‘rolstoelmode’ dus maar een jumpsuit dat door iedereen gedragen kan worden. Dat we er niet eerder zijn opgekomen.

Inclusieve topmode

Uiteraard kunnen de ASOS-fans niet enthousiaster zijn. Het merk staat namelijk bekend als één van de inclusievere modemakers. ASOS werkt steeds vaker met modellen die niet aan de standaard beantwoorden, maar daarom wél steeds herkenbaarder zijn voor hun publiek.

In maart van dit jaar besloot ASOS bijvoorbeeld om meer modellen met ‘normale’ maten in te zetten (wat ze in de modesector ‘plus-size’ noemen). Al snel riep Twitter het zwarte maatjemeermodel Vivian Eyo-Ephraim tot het knapste model op het web en eigenlijk kunnen we hen geen ongelijk geven.

Het enthousiasme over de jumpsuit van Chloe Ball-Hopkins spat van Twitter

Het is dan ook niet de eerste de beste modeketen

En een beetje meer inclusiviteit is altijd welkom! Goed gedaan ASOS!

Gesponsorde artikelen