Assassin’s Creed is nu echt een game voor op school: Origins krijgt een begeleide tour door het oude Egypte

Assassin’s Creed is nu echt een game voor op school: Origins krijgt een begeleide tour door het oude Egypte

Assassin’s Creed wordt meer dan ooit de eerste game die leerkrachten op school tijdens hun lessen kunnen gebruiken. Enkele weken geleden riep de KU Leuven al op om beelden uit de games tijdens de lessen godsdienst te gebruiken. Maar Assassin’s Creed Origins zouden de leerlingen tijdens de geschiedenisles zelfs actief kunnen spelen. Er komt een speciale modus die hen meeneemt naar het oude Egypte.

De volgende Assassin’s Creed maakt een gigantische sprong terug in de tijd. En dat bracht de makers op een idee. Waarom zouden leerlingen voor de lessen geschiedenis enkel naar een museum gaan om op basis van oude voorwerpen over het Oude Egypte te leren, terwijl de nieuwe game zelf een interactief museum is. En zo zal Assassin’s Creed Origins, dat op 27 oktober verschijnt, in het begin van 2018 worden uitgebreid met een reeks begeleide rondleidingen door het decor van het Oude Egypte.

Een mummie maken

Het gaat niet om een paar extra’s die je tijdens het spelen zult vinden, maar wel om een optie die volledig los van de verhaallijnen staat. De Discovery Tour gebruikt de decors uit de game, en je zal op interactieve manier uitleg krijgen over de gebruiken van het Oude Egypte. Wil je bijvoorbeeld weten hoe een mummie gemaakt werd, dan zal je dat al ‘gamend’ kunnen zien terwijl enkele Egyptenaren met het proces bezig zijn. De graphics van deze games zijn intussen al zo vooruitstrevend dat dit allemaal heel realistisch zal overkomen.

Ubisoft

“Vanaf het begin heeft de Assassin’s Creed-franchise belangrijke momenten in de geschiedenis bezocht, van de Derde Kruistocht tot de Italiaanse Renaissance en nu ook het Oude Egypte”, zegt Jean Guesdon, creative director van Assassin’s Creed Origins. Aangezien de meeste games tot hiertoe hooguit als tool kunnen worden gebruikt, hoopt hij dat scholen en universiteiten de optie van deze game zeker zullen inzetten tijdens het leerproces.

Gratis

“Al jaren krijg ik boodschappen van leerkrachten die zeggen dat ze met onze games video’s opnemen die ‘veilig voor school’ zijn. Deze keer hoeven ze niet meer te vrezen om inhoud te tonen aangezien het om een unieke modus gaat. En ze krijgen er extra academische informatie bij die is samengesteld door geschiedkundigen.” Voor Assassin’s Creed Origins deed Ubisoft uiteraard beroep op historici die ervoor zorgen dan alle informatie effectief klopt.

Als het aanslaat, is dit misschien iets wat we in de toekomst bij alle Assassin’s Creed-games kunnen verwachten. En wat het echt mooi maakt: het gaat ons niks kosten. Iedereen die het spel bezit, zal de rondleidingen als update gratis kunnen downloaden. De modus zal niet in het Nederlands beschikbaar zijn, maar wel in het Engels, Frans, Italiaans, Duits en Spaans.

Gesponsorde artikelen