Asus gaat deze gamesmartphone op de markt brengen met interessante accessoires

Asus gaat deze gamesmartphone op de markt brengen met interessante accessoires

Asus zet in op smartphones om te gamen. De Asus ROG Phone komt in Nederland uit op 14 november en kost 899 euro. Wellicht zal het toestel vanaf die datum ook beschikbaar zijn bij ons.

De Asus ROG Phone heeft 128GB opslagruimte. Dat blijkt uit een informatiepagina van Vodaphone. In andere landen komen er varianten uit met 256 of 512GB opslag, maar voor zo ver wij weten, is dat in België niet het geval. In september verscheen de Asus ROG Phone al in China.

De gamesmartphone heeft een Snapdragon 845-soc, 8GB ram, een 4000mAh-accu en een oledscherm met een verversingssnelheid van 90Hz. Het toestel komt uit met Android 8.1.

Gamer toestel

De ROG Phone is het nieuwe paradepaardje van Asus. Het Taiwanese bedrijf is echter niet het eerste dat een mobiele gamer op de markt brengt. Razer was hen voor met de Razer Phone, maar die verkocht niet al te best.

(Onlangs pakte Huawei uit met Mate 20 en Mate 20 Pro.)

LED-kleuren

Asus werkt voor deze smartphone met een speciaal design dat het verhitten van je smartphone moet tegenhouden. Ook is er een RGB-led op het toestel voorzien. Je kan de LED zo programmeren dat deze in een bepaalde kleur gaat oplicht bij een oproep of wanneer je meldingen krijgt.

Sensitieve zijkanten

De ROG Phone komt ook met sensitieve zijkanten. Die waren er al bij de HTC U11 en U12 Plus. Als je in de zijkant knijpt, kan je acties uitvoeren. Asus gebruikte die drukgevoelige zijdes om onder andere zij-knoppen te voorzien. Wanneer je je smartphone in landschap-modus houdt, dienen die zijdes als het ware voor de L- en R-knoppen die je op een traditionele gamecontroller terugvindt.

(Er raakte pas nog bekend dat Samsung een opvouwbare smartphone uitbrengt met een scherm van meer dan 15 centimeter.)

Formaat

Wat ook opvalt, is het formaat van de smartphone. Bij gamingtoestellen denk je meestal aan gigantische bakstenen, maar de ROG phone komt er in een tussenmaat.

AeroActive Cooler

De ROG Phone komt echter niet alleen. Bij Asus zijn ze van plan om verschillende accessoires uit te brengen die de functies van de smartphone uitbreiden. De fabrikant houdt een vijftal mods klaar. De AeroActive Cooler voegt een koelingselement aan de smartphone toe, zodat de prestaties van de smartphone niet lijden onder oververhitting.

(Dit zijn de nieuwe ‘budgetvriendelijke’ Samsung Galaxy J6+ en J4+.)

Gamevice controller

De Gamevice controller voegt twee controllers aan beide kanten van je smartphone toe (in landschapsmodus). Die zijn uitgerust met een joystick en een d-pad. Koppel dat aan de WiGig-dock, dat het beeld op je smartphone kan streamen naar een monitor of tv, en je hebt een Android-console in je handen.

(Onlangs deelde Huawei nog gratis powerbanks uit.)

TwinView dock

De TwinView dock is speciaal gebouwd voor de Twitch-gebruiker: het docking station voegt een tweede scherm toe aan je smartphone en maakt het mogelijk om te livestreamen.

Het dock beschikt ook over een extra batterij. Om de functionaliteit van de sensitieve zijde niet te verliezen, vind je achteraan het dock ook L- en R-knoppen terug.

Met de Mobile Desktop Dock wordt het ook mogelijk om de smartphone als pc te gebruiken. Tot slot is er ook een Professional Dock met extra connectoren.

Twee USB-C-poorten

De ROG phone zelf is uitgerust met twee USB-C-poorten: eentje onderaan, en eentje aan de zijkant. Er is ook een headphone jack. De batterij is vrij groot: 4.000 mAh. Of dat genoeg is om het een dag uit te houden als je zware games op de smartphone draait, valt te bediscussiëren. Een complete review zal dat moeten uitwijzen.

Gesponsorde artikelen