ATTRAKT wil K-popgroep FIFTY FIFTY rebranden met drie nieuwe leden

De K-popgroep FIFTY FIFTY zal terugkeren met drie nieuwe leden. Dat liet het agentschap ATTRAKT nu weten. Recent liet het agentschap weten dat drie van de vier leden van FIFTY FIFTY het agentschap verlaten hadden. Keena besloot om te blijven. Zij zal al zeker deel uitmaken van het vernieuwde FIFTY FIFTY.

Er is de afgelopen maanden al heel wat te doen geweest rond de K-popgroep FIFTY FIFTY. De vier leden van de meidengroep deelden in juni een statement waarin ze lieten weten dat ze hun agentschap ATTRAKT voor de rechter sleepten. De vier jonge vrouwen van tussen de 18 en 21 jaar oud meenden dat het agentschap onvoldoende aandacht had voor hun gezondheid en dat er geen transparantie was over hun financiën. Recent gingen ze daarover verder in detail op Instagram. Kort daarna volgde echter het nieuws dat Keena, het oudste lid van de groep, uit de rechtszaak stapte en terugkeert naar ATTRAKT. Nog eens enkele dagen later volgde het statement van ATTRAKT dat de andere drie leden het agentschap verlaten hebben. Maar dat zal dus niet het einde van FIFTY FIFTY betekenen.

FIFTY FIFTY

De K-popgroep FIFTY FIFTY maakte haar debuut op 14 november 2022 met het nummer Lovin’ Me. Vier dagen later dropte de vierkoppige groep haar eerste EP ‘THE FIFTY’. Met die EP wisten ze niet meteen te scoren in de K-popmarkt, die vooral gedomineerd wordt door groepen van de Big 3-agentschappen en HYBE.

Dat veranderde echter toen de groep in februari van dit jaar hun tweede EP ‘The Beginning: Cupid’ uitbracht. Het titelnummer Cupid werd door een fan versneld en op TikTok gepost en die versie groeide uit tot een ongeziene hit op de app. De versnelde versie werd zo populair dat FIFTY FIFTY ook officieel een versnelde en volledig Engelstalige versie van het nummer loste. Cupid – Twin Version is tot op de dag van vandaag nog steeds in de achtergrond van heel wat video’s op de app te horen. Het succes van het nummer bombardeerde FIFTY FIFTY op slag naar de top van verschillende hitlijsten in binnen- en buitenland. Het leek allemaal op een sprookje, maar dat veranderde in juni 2023.

Rechtszaak

Afgelopen zomer kwam het nieuws naar buiten dat de vier leden van FIFTY FIFTY via de rechtbank probeerden om hun contract met ATTRAKT te beëindigen. Ze lieten weten dat het agentschap hun gezondheid verwaarloosde en ook niet transparant was over de financiële kant van hun verhaal.

Al snel reageerde ATTRAKT-CEO Jeon Hong-joon met een eigen rechtszaak. Hij sleurde op zijn beurt Ahn Sung-il van The Givers voor de rechter. Volgens Jeon had Ahn geprobeerd om de leden van FIFTY FIFTY met valse beloftes weg te lokken van ATTRAKT. Hij zou hen ook ingefluisterd hebben om een rechtszaak aan te spannen tegen ATTRAKT om hun contract met het agentschap te beëindigen.

In augustus verwierp de rechter de vraag van de vier leden om het agentschap te verlaten. Zij reageerden meteen door beroep aan te tekenen.

Keena

Vorige maand maakten de vier leden van FIFTY FIFTY een nieuw account aan op Instagram, waarop ze dieper in detail gingen over waarom ze het agentschap willen verlaten. In het statement vertelden Aran, Sio en Saena over hoe ze elke dag op de weegschaal moesten staan en geen gram mochten bijkomen. Aran deelde ook dat een belangrijke operatie maandenlang uitgesteld werd omdat ze geen pauze mocht nemen.

Wat opviel in het statement was dat er geen enkele quote van Keena was en de reden daarvoor werd al snel duidelijk. Keena had namelijk besloten om uit de rechtszaak te stappen en terug te keren naar ATTRAKT. Niet veel later volgde het nieuws dat de contracten van Sio, Aran en Saena bij ATTRAKT ontbonden werden. Maar ATTRAKT liet daarbij wel weten dat het nog steeds “actie zal ondernemen als reactie op het gebrek aan rechtzettingen en reflectie op hun ernstige schendingen van het contract”.

FIFTY FIFTY

Het vertrek van drie van de vier leden leek het einde te betekenen voor de groep, maar dat zal nu niet het geval zijn. ATTRAKT laat in een nieuw statement namen weten dat het nieuwe leden wil toevoegen aan de groep. “We plannen om FIFTY FIFTY te herorganiseren rond Keena, die recent terugkeerde naar het agentschap. We zullen drie nieuwe leden rekruteren en opnieuw een groep met vier leden maken.”

Het is voorlopig nog niet geweten wanneer de nieuwe leden van FIFTY FIFTY voorgesteld zullen worden. We wisten wel al dat ATTRAKT plannen had om via een talentenjacht een nieuwe meidengroep te vormen. Mogelijk zal die talentenjacht nu gebruikt worden om K2 zoekt K3-gewijs nieuwe leden voor FIFTY FIFTY te vinden.

Meer
Lees meer...