Australië zegt ‘ja’ aan het homohuwelijk en het hele land is dolgelukkig

Australia heeft luid en duidelijk ‘ja’ gezegd aan het homohuwelijk tijdens een schriftelijke stemming. Bijna 62 procent van de inwoners stemde voor het homohuwelijk, dus nu is het aan de regering om de wil van het volk in een échte wet om te zetten.

Het homohuwelijk is tot op vandaag niet wettelijk in Australië. De Australiërs smeekten dan ook al lang om een wet die dat wél mogelijk maakt en mochten deze week per brief hun stem voor of tegen het homohuwelijk uitbrengen.

Als de meerderheid van het volk zou stemmen voor het homohuwelijk, beloofde de regering om een wetsvoorstel naar het parlement te sturen, een eerste belangrijke stap voor de legalisering van het homohuwelijk.

“Gestemd voor liefde”

En zo geschiedde: net geen 62 procent van de Australiërs stemde voor het homohuwelijk en in een toespraak beloofde de eerste minister van Australië, Malcolm Turnbull, om een wetsvoorstel voor de legalisering nog voor Kerstmis in het parlement te krijgen.

“We moeten de stem van het volk respecteren. Wij hebben hun mening gevraagd en zij hebben die ons gegeven. Het resultaat is ondubbelzinnig en overweldigend. De Australiërs hebben gestemd voor eerlijkheid, voor toewijding en voor liefde“, zo zei de eerste minister in zijn toespraak.

Als het parlement het homohuwelijk goedkeurt, wordt Australië het 26ste land ter wereld waar holebi’s in het huwelijksbootje kunnen stappen. Recent keurde ook Duitsland het homohuwelijk goed.

Wij hopen alvast dat er snel veel romantische huwelijksaanzoeken volgen in Australië, zoals dat van deze stoere binken.

De Australiërs reageerden euforisch toen ze het resultaat van de stemming hoorden:

De regen kon niemand deren

Liefde is universeel en voor iedereen