Australiër doet meer dan 3.000 push-ups in een uur en verbreekt daarmee een wereldrecord

Lucas Helmke, een 33-jarige Australiër uit Brisbane, voerde 3.206 push-ups uit in een uur. Daarmee verbreekt hij het Guinness World Record, en dat exact één jaar na de vorige recordverbreker.

Accountant Lucas Helmke, uit Brisbane, deed gemiddeld meer 3.206 push-ups in een uur om het nieuwe record te vestigen. Dat bevestigt Guinness World Records. Dat betekent ook dat Lucas meer dan 53 push-ups deed per minuut. Hij brak het vorige record van 3.182 van landgenoot Daniel Scali in april 2022. Het is de vierde keer in drie jaar tijd dat het record voor deze categorie verbroken wordt.

Perfecte vorm

Helmke, die meer dan twee jaar trainde om het record te breken, bereikte de prestatie in zijn oude powerlifting-sportschool Iron Underground in Brisbane. Elke push-up moest worden uitgevoerd met een perfecte vorm om te mee te tellen. Het lichaam moet overal recht blijven, wat betekent dat er geen buiging van de knieën of taille mag zijn. Slechts 34 push-ups van Lucas Helmke, dat is één procent, werden afgekeurd door de jury. Dat is verrassend weinig als je je bedenkt hoe snel de push-ups uitgevoerd moeten worden.

Nu hij dit wereldrecord op zijn naam heeft staan, droomt Lucas ervan om nog meer records te behalen. Het liefst zelf elk jaar eentje. “Dit wordt het eerste record dat ik wil vestigen van een aantal andere push-uprecords”, zegt hij. “Daarna dan ook nog naar andere fysieke records.”

Voorgangers

Het record voor de meeste push-ups in een uur is de afgelopen tien jaar herhaaldelijk verbroken. Vóór Lucas Helmke en Daniel Scali was het record in handen van Jarrad Young uit – je raadt het al – Australië, die het drie keer brak van 2018 (met 2.806 push-ups) tot 2021 (3.054 push-ups).

En vóór Jarrad, in 2017, was het record van Carlton Williams uit het Verenigd Koninkrijk met 2.682 push-ups. Carlton brak eerst het record in 2014 (1.874 push-ups) en vervolgens opnieuw in 2015 (2.220 push-ups).

Hieronder kan je de recordverbreking van vorig recordhouder Daniel Scali herbekijken:

Meer
Lees meer...
Sport & Beweging