Australische nachtclub bant “staren” zonder “voorafgaande toestemming”

Een nachtclub in Australië heeft een opmerkelijk bericht gedeeld op zijn sociale media. Club 77 laat namelijk weten dat het bezoekers zal verwijderen die ongewenst naar andere bezoekers kijken zonder vooraf “verbale toestemming” te hebben gekregen.

Mensen, en zeker vrouwen, die regelmatig uitgaan in clubs hebben ongetwijfeld al te maken gehad met ongewenst gedrag. De laatste jaren zijn er gelukkig steeds meer initiatieven om zo’n zaken te voorkomen of tegen op te treden. Zo zijn er in sommige clubs codewoorden die je aan een barman kan zeggen als je wordt lastiggevallen en is er personeel dat in de gaten houdt waar en wanneer er moet ingegrepen worden.

Safe space

Club 77, een nachtclub in Sydney, Australië, heeft zijn safe space‘-policy aangepast in de hoop een nog veiligere omgeving te creëren voor de bezoekers. De club voert een nultolerantiebeleid inzake intimidatie en gaat daarin heel ver. Ze wil daarmee naar eigen zeggen duidelijk maken dat Club 77 geen locatie is om naartoe te gaan als je enige doel is om iemand “op te scharrelen”.

“Als nachtclub moedigen we je aan om met vreemden om te gaan, maar elke betrokkenheid moet beginnen met mondelinge toestemming. Dat geldt ook als je bijvoorbeeld van een afstand naar iemand zit te staren”, valt te lezen op hun sociale media.

Om die nieuwe policy op te volgen heeft de club specifieke veiligheidsfunctionarissen aangewezen die verantwoordelijk zijn om klachten te behandelen op het moment dat ze zich voordoen. “Als we meldingen ontvangen van gedrag waardoor iemand zich ongemakkelijk voelt, wordt de gemelde persoon van de locatie verwijderd en wordt de politie gebeld”, gaat het bericht verder.

Bekijk hier het bericht van Club 77:

Meer
Lees meer...