Autopsierapporten van slachtoffers aanslagen 22 maart 2016 gestolen uit Brussels parketgebouw

Autopsierapporten van slachtoffers aanslagen 22 maart 2016 gestolen uit Brussels parketgebouw

In het Brusselse parketgebouw is een harde schijf gestolen met daarop onder andere de autopsierapporten van de slachtoffers van de aanslagen van 22 maart 2016. Er is al een verdachte aangehouden, maar de harde schijf is nog niet terecht. 

In het kantoor van de wetsdokter van het parket van Brussel is vorige week donderdag een harde schijf gestolen. Op die schijf stonden onder andere de autopsierapporten van de slachtoffers van de terroristische aanslagen in Brussel op 22 maart 2016.

Verdachte aangehouden

Er is al een verdachte aangehouden voor de diefstal. Deze blijft de diefstal voorlopig ontkennen. Morgen verschijnt hij voor de raadkamer. De harde schijf is voorlopig nog niet terecht.

De autopsierapporten zijn enkel gestolen in digitale vorm. Het parket bezit nog steeds de papieren versie van deze rapporten.

22 maart 2016

22 maart 2016 is een duistere pagina uit de geschiedenis van ons land. Op die dag werden er twee aanslagen gepleegd in Brussel. Eentje op de luchthaven van Zaventem en eentje in het metrostation Maalbeek in centrum Brussel.

Bij die aanslagen vielen in totaal 32 doden, en raakten er meer dan 300 mensen zwaargewond. De aanslagen werden al snel opgeëist door de terroristische groepering IS.

Gesponsorde artikelen