‘Avatar’: Production designer geeft update over derde film

De release van Avatar: The Way of Water dateert al van eind 2022, maar toch is het nog even wachten op de derde film in de reeks. Dat heeft ook production designer Ben Procter gezegd. Hij gaf in een interview een stand van zaken over het vervolg van de franchise.

Disney kwam twee weken terug met het nieuws dat het enkele releasedatums heeft itgesteld als gevolg van de staking van de Writers Guild of America (WGA) in Hollywood. Bij die vertragingen zitten ook de geplande volgende films van Avatar. Zo zal de derde film in de reeks niet in december 2024, maar eerder in december 2025 uitkomen. De vierde en de vijfde film volgen zelfs pas in december 2029 en december 2031.

In een interview met SFF Gazette heeft nu ook production designer Ben Procter een stand van zaken gegeven. “We werken momenteel aan Avatar 3 en proberen het klaar te krijgen om te overhandigen aan het visuele effecten-team. Eerst was er het camerawerk van James Cameron, dan is het aan ons om de beelden te verbeteren en voor te bereiden voor de visuele effecten”, legt hij uit.

“Nog veel coole zaken op komst”

Op teasers van Procter moeten we jammer genoeg niet rekenen. “Daarvoor moet je bij (producer, red.) Jon Landau zijn, dat is niet mijn taak. Ik kan alleen maar zeggen dat we in 2013 aan dit verhaal begonnen zijn met een team vol fantastische mensen. We hebben gewerkt aan een algemene wereld met veel interessante locaties om naartoe te gaan. Ik kan je niet zeggen wat er nog zit aan te komen, maar ik kan wel zeggen dat er heel veel coole dingen zitten aan te komen”, klinkt het verder nog.

Meer
Lees meer...