‘Avatar: The Way of Water’ krijgt laatste promospot vlak voor release

Nog enkele dagen en het vervolg van Avatar uit 2009 is eindelijk te zien in de cinemazalen. De verwachtingen rond het levenswerk van regisseur James Cameron zijn dan ook heel groot. Walt Disney Studios deelde daarom vlak voor die langverwachte release van Avatar: The Way of Water nog een spannende promotiespot.

In 2009 maakten we in de film Avatar kennis met de Na’vi, blauwe wezens die de fictieve maan Pandora van de planeet Polyphemus bevolken. Zij kregen in het jaar 2154 af te rekenen met een mijnbouwbedrijf van op de aarde dat hen wil verjagen om het kostbare mineraal, unobtanium, te kunnen delven.

Avatar was een gigantisch succes in de cinema en is met een box office van 2,85 miljard dollar (2,7 miljard euro) nog steeds de populairste film aller tijdenAvatar sleepte ook negen Oscarnominaties in de wacht, waarvan uiteindelijk drie verzilverd werden.

Nieuw menselijk leger op Pandora

Nu, 13 jaar later, is het eindelijk tijd voor een vervolg. Avatar: The Way of Water zal maar liefst drie uur en tien minuten duren en zal de kijker opnieuw meenemen naar Pandora, tien jaar na de laatste gebeurtenissen. En ook deze keer zullen de bewoners van de maan moeten afrekenen met mensen, die teruggekeerd zijn naar Pandora.

De nieuwste promospot toont dan ook niet alleen beelden van hoofdrolspelers Jake Sully (Sam Worthington) en Neytiri (Zoe Saldaña). We krijgen ook enkele onheilspellende fragmenten te zien van het menselijke leger dat een poging lijkt te doen om de maan te proberen veroveren. We mogen ons in Avatar: The Way of Water dus opnieuw opmaken voor een strijd tussen de Na’vi en koloniserende mensen.

Bekijk hier de spot van Avatar: The Way of Water:

Avatar: The Way of Water is vanaf woensdag 14 december 2022 in de cinema te zien. Wie de film in een Kinepolis-filiaal wil zien, kan nu al zijn tickets kopen in presale.

Meer
Lees meer...