‘Avengers 4’ is volledig gefilmd en daar hoort een cryptische tweet van de regisseurs bij

‘Avengers 4’ is volledig gefilmd en daar hoort een cryptische tweet van de regisseurs bij

De meest-verwachte film van 2019, dat moet ‘Avengers 4’ zijn. De volgende film in de ‘Avengers’-franchise moet belangrijke antwoorden opleveren. Toch blijft het nog even wachten: ‘Avengers 4’ wordt pas in 2019 verwacht. Toch is er goed nieuws: het filmen van ‘Avengers 4’ is achter de rug.  

Avengers: Infinity War bracht miljoenen op aan de box office en had zo veel personages dat je favoriet er wel moest tussenzitten. De film had ook een cliffhanger die de fans deed smachten naar het vervolg. Maar over Avengers 4 weten we eigenlijk nog niets … zelfs geen titel.

Dat zal de komende tijd hopelijk gaan veranderen: de Russo-broers, de regisseurs van de succesfranchise, hebben namelijk aangekondigd dat het filmen voor Avengers 4 er namelijk op zit. En zoals dat gaat bij de Russo’s hebben ze ook meteen een tweet de wereld ingegooid die veel speculatie met zich meebrengt. Tja, dat komt ervan als je echt echt echt niet weet wat er gaat gebeuren.

Blijft de vraag wat deze tweet wil zeggen? Is het de reflectie van een licht op het schild van Captain America en is dat dus een tip dat dit zijn laatste film wordt? (We hebben goede redenen om aan te nemen dat Cap het niet haalt tot het einde van deel 4). Is het misschien een blauw licht dat uit Iron Man’s pak komt?

Toegegeven, het zou best kunnen dat dit gewoon het laatste licht is dat wordt uitgedaan op de set van Avengers 4. Het is een ‘wrapped’-tweet, uiteindelijk. Maar de Russo-broers staan om hun cryptische tweets bekend, denk maar aan die ene tweet die misschien wel of misschien niet de titel van Avengers 4 verklapt.

Titel Avengers 4?

Geloof het of niet, Avengers 4 had oorspronkelijk een andere titel dan hoe we ‘m nu noemen. Eigenlijk moest de vierde Avengers-film Avengers: Infinitiy War part two worden. Maar de Russo-broers kwamen daar later op terug, omdat “het twee heel andere films zijn met een heel ander verhaal.” Geen deel twee dus, gewoon een vierde Avengers-film, mogelijks met dezelfde vijand.

Intussen weten ze bij Marvel ongetwijfeld wel al de titel, maar er zijn goede redenen om Avengers 4 nog even zo te noemen. Gezien de gigantische cliffhanger op het einde van Infinity War blijft de buzz rond de Avengers namelijk goed hangen. Een reclamecampagne van ruim een jaar voor je volgende film is een droom die werkelijkheid wordt, maar als de filmtitel eigenlijk al verklapt wat er gaat gebeuren, ben je dat voordeel meteen kwijt. Kevin Feige van Marvel liet oorspronkelijk wel weten dat we de titel voor Avengers 4 zullen kennen tegen het einde van 2018.

Trailer Avengers 4?

Krijgen we binnenkort een trailer voor de vierde Avengers? Da’s niet duidelijk. Normaal verwachten we trailers voor superheldenblockbusters op de hoogmis van de comic: San Diego Comic Con. Maar dit jaar heeft Marvel besloten om geen trailer te releasen op SDCC, wat doet vermoeden dat een eerste teaser ten vroegste midden november zal gereleaset worden.

Sowieso kon een eerste trailer niet gelost worden voor Captain Marvel een paar eerste beelden kreeg. De nieuwe superheldin, gespeeld door Brie Larson, wordt in maart in de cinemazalen verwacht en kreeg een teaser in september. De vorige trailer van Avengers kregen we rond Thanksgiving: met een beetje geluk kennen we rond die tijd ook een titel.

Wie zit er in Avengers 4?

Goed, hier beginnen we op problemen te botsen. Want Avengers 4 heeft natuurlijk nog niet echt een plot, maar we weten wel wat er te gebeuren staat. Thanos heeft net de helft van de wereldbevolking om zeep geholpen, en daarbij ook een hele set Avengers. We vermoeden dat de overlevers dat niet over hun kant zullen laten gaan en dat ze die situatie zullen proberen terugdraaien (met een Time Stone bijvoorbeeld, we zeggen maar iets.)

Wat we ook al weten: dat Avengers 4 min of meer onmiddellijk na Infinity War gefilmd is en dus grotendeels dezelfde cast bevat. Het gaat om de volgende mensen: Robert Downey Jr. als Iron Man, Chris Hemsworth (Thor), Mark Ruffalo (Hulk), Chris Evans (Captain America), Scarlett Johansson (Black Widow), Benedict Cumberbatch (Doctor Strange), Don Cheadle (War Machine), Tom Holland (Spider-Man), Chadwick Boseman (Black Panther), Paul Bettany (Bucky Barnes), Karen Gillan (Nebula), Dave Bautista (Drax), Zoe Saldana (Gamora), Josh Brolin (Thanos), Chris Pratt (Star-Lord), Gwyneth Paltrow (Pepper Potts) en Samuel L. Jackson (Nick Fury).

Dat wil niet zeggen dat iedereen terugkeert. Zo is publieksfavoriet Loki (Tom Hiddleston) ook gestorven in het begin van Infinity War, maar komt hij niet om het leven in de de grote purge van Thanos. Of hij ook teruggebracht kan worden, is dus nog maar de vraag.

Want hoe graag we natuurlijk willen dat al onze helden het halen ver voorbij Avengers 4, het blijft een feit dat Marvel een leeftijdsprobleem begint te krijgen. Iron Man is al lang geen jonge snaak meer, ook Captain America gaat al drie films mee. De Hulk en Thor hebben hun eigen franchise doorlopen: het wordt dus tijd voor een nieuwe generatie Avengers.

Het zou dus best kunnen dat enkele Avengers toch finaal aan hun einde zijn gekomen in Avengers: Infinity War. Kevin Feige gaf ook al aan dat er na Avengers 4 een definitieve breuk zal zijn in de franchise. Dat heeft natuurlijk ook te maken met contracten: zowel Chris Hemsworth als Scarlett Johansson zitten aan het einde van hun contract. Zelfs als ze het zien zitten om occasioneel eens terug te komen (er zou bijvoorbeeld toch nog een Black Widow-film in de maak zijn) is het dus tijd voor een nieuwe generatie. Gelukkig hebben we eerst nog wat tijd om van Avengers 4 te genieten.

En nadien? Wel, Marvel is al even aan een nieuwe set Avengers aan het bouwen: in Avengers 4 werden de volgende namen al gecast: Jeremy Renner als Hawkeye, Evangeline Lily als the Wasp, Paul Rudd als Ant-Man, Jon Favreau als Happy Hogan en Brie Larson als Captain Marvel. De nieuwe generatie staat dus ook al klaar.

Toch meer zin in de oude Avengers? Kijk gewoon nog eens!

Gesponsorde artikelen