‘Avengers: Endgame’ lost omineuze trailer tijdens Super Bowl

‘Avengers: Endgame’ lost omineuze trailer tijdens Super Bowl

Voor filmfans was het hoogtepunt van de Super Bowl de nieuwe trailer voor ‘Avengers: Endgame’. Die duurt een miezerige dertig seconden, maar toch zitten er al wat hints in naar wat we kunnen verwachten in april. ‘Avengers: Endgame’ heeft natuurlijk één grote overkoepelende plot, maar ook de nevenplots worden nu wat duidelijker.

Zoals verwacht ging de promotie voor Avengers: Endgame definitief van start met een spotje van dertig seconden nieuw beeldmateriaal. En hoewel je zou denken dat er niet veel wordt weggegeven in dertig seconden drama, kunnen we toch al wat elementen uit het verhaal afleiden. Opgelet: mogelijke spoilers.

Deze theorie wordt bevestigd door de titel van Avengers: Endgame.

De trailer opent met een emo-reel van gevallen helden. Thanos knipte in Avengers: Infinity War met zijn vingers en de helft van de bevolking werd uitgeroeid. Dat event, ‘The Decimation’, zullen de Avengers wellicht proberen omdraaien. Om nog even duidelijk te maken hoeveel er op het spel staat zien we snel Doctor Strange, The Wasp, Vision, de Guardians of the Galaxy, Black Panther, Falcon, Scarlet Witch, Bucky Barnes en Spider-man passeren.

Hier is de tweede trailer voor Avengers: Endgame

Zodra het letterlijke stof gaat liggen over het Marvel-logo zien we twee kleine glimpen van een post-Thanos new York. Een leeg New York ’s avonds. En een paar kampementen waar overlevers naartoe zwermen, blijkbaar de enige plaatsen waar nog leven te vinden is in the city where dreams are made of.

Avengers: Endgame-trailer breekt alle records.

Wat gaat er gebeuren in Avengers: Endgame?

Some people move on“, zegt Captain America, “but not us.” Wat hij daarmee precies wil zeggen, lijkt duidelijk uit de volgende scène: een zelfhulpgroep voor zij die geliefden kwijt zijn geraakt in de Decimation. Op een poster staat de grimmige realiteit: “Where do we go, now that they’re gone?”

Vervolgens zien we alle andere Avengers nog even passeren: Nebula en Tony Stark zijn in DIY-mode en knutselen aan iets dat lijkt op het schip van de Guardians of the Galaxy. Nadien zien we Steve Rogers, Natasha Romanoff, Bruce Banner en James Rhodes die wegstappen uit Avengers HQ om iemand te ontmoeten. Wie dat is, is uiteraard nog niet duidelijk.

Captain America

Dat het niet Rocket is, daar mogen we vanuit gaan. Hij stapt binnen in een hutje bij de zee en Natasha oefent haar scherpschuttersoog. Ook aanwezig: Thor, Scott en Rhodey, alledrie druk bezig met het aantrekken van hun uniform. Hawkeye (of was het Ronin) krijgt een soort rode schijn over zich heen.

Is dit de laatste film voor deze Avenger?

Maar het belangrijkste element van deze trailer zit ‘m in het staartje: het langste beeld dat we te zien krijgen is een close-up van Captains schild. Hij schijnt moeite te hebben om het aan te doen. Iets heeft dus een zware invloed op Cap, dat bleek ook al uit de hoognodige zelfhulpgroep-therapiesessie.

Het allerlaatste beeld voor de releasedatum toont de Avengers en Rocket op een rijtje, klaar om Thanos z’n Decimation om te draaien, vermoeden we.

Avengers: Endgame komt in april in de cinema! Kijk hier nog eens naar de volledige trailer!

Gesponsorde artikelen