‘Avengers: Endgame’ probeert toch nog ‘Avatar’-record aan te tikken

Breekt Avengers: Endgame binnenkort het box-officerecord van James Cameron zijn Avatar? De laatste worp van de Russo-broertjes komt er verdomd dichtbij: nog twaalf miljoen dollar en dan is Avatar zijn record kwijt.

Avengers: Endgame moet de meest-gehypete film van 2019 zijn geweest. Elke stukje promomateriaal, van de eerste trailer tot hints op Twitter en Instagram, werd kapot-geanalyseerd door fans die al een decennium naar dit event uitkeken. Bleef de vraag: zou Endgame ook de verwachtingen kunnen waarmaken in de box office?

Opbrengst Avengers: Endgame: twee miljard euro

Veel zorgen moest Kevin Feige, mister Marvel bij Disney, zich alvast niet maken: al tijdens het openingsweekend bleek duidelijk dat Avengers: Endgame op ramkoers voor het box officerecord zat. Momenteel heeft de film 2,776 miljard dollar, dat is 2,479 miljard euro, opgebracht. Het weekend van vier juli gaf Avengers: Endgame nog een laatste schop richting het begeerde record.

Avengers Endgame: lees hier onze review!

Want vier juli: da’s een feestdag in de Verenigde Staten: op Independence Day heeft Amerika vrijaf. Dat werd duidelijk ook nog eens gevierd door een overwinning op Thanos: er kwam maar liefst drie miljoen dollar extra in het laatje, en dat is enkel nog maar in de VS. Ook in andere landen wordt de opbrengst op zo’n extra vijf miljoen geschat.

Extended edition

Twee weken geleden stond het verschil nog op 38 miljoen dollar. Toen leek het nog onwaarschijnlijk dat Avengers: Endgame toch het record zou breken. Maar nu Spider-man: Homecoming gereleased werd (en die film bovenaan de box office stond), gaf Marvel met de Tom Holland-film ook een doorstart aan Avengers: Endgame. Je kon namelijk dat weekend ook gaan kijken naar een extended edition: Hulk kreeg bijvoorbeeld meer speeltijd.

Die extended edition kon dan wel op behoorlijk wat kritiek rekenen: het bracht wel geld in het laatje. En dus komt nu dat Avatar-record finaal toch in beeld. Momenteel voorspellen analisten dat het record sneuvelt binnen drie weken. Het enige fenomeen dat roet in het eten zou kunnen gooien is dat Avengers: Endgame uit de zalen zal beginnen te verdwijnen. Als dat gebeurt, zal Marvel wellicht een re-release van de film proberen te bewerkstelligen. Dat zou, in aanloop van het prijzenseizoen, voldoende moeten zijn om Endgame een laatste snap te laten uitdelen.

Gesponsorde artikelen