‘Avengers: Endgame’-trailer breekt record, maar waar komt die titel vandaan?

‘Avengers: Endgame’-trailer breekt record, maar waar komt die titel vandaan?

‘Avengers 4’ kreeg eindelijk een trailer en die brak meteen records. Met 289 miljoen views in amper 24 uur brak Marvel het record dat ze zelf hadden scherpgesteld met ‘Avengers: Infinity War’. Maar de trailer was vooral belangrijk omdat die eindelijk de titel bekendmaakte van de vierde Avengers-film: ‘Avengers: Endgame’. Maar wat betekent die titel eigenlijk en wat kunnen we eruit afleiden?

We hebben enorm lang moeten wachten op een trailer voor de vierde Avengers-film. Zo lang zelfs dat er een echte hype ontstaan was rond de trailer, waardoor critici zich zelfs begonnen afvragen of het niet slimmer was om helemaal geen trailer uit te brengen. De hype was er klaarblijkelijk toch al, zelfs zonder trailer of titel. Maar Marvel hield zich aan de gewoontes in de filmwereld en dropte dan er dan toch eentje, en met meer dan twee minuten was het meteen een hele lange.

289 miljoen

En of fans op die trailer zaten te wachten, want op amper 24 uur haalde de trailer 289 miljoen views binnen. Nog nooit werd een filmtrailer zo veel bekeken in de eerste 24 uur na de release. Marvel breekt zo het record dat ze eind 2017 zelf hadden scherpgesteld met de eerste trailer voor Avengers: Infinity War, dat 230 miljoen views binnenhaalde (lees hier ook ‘waarom kijken we zo graag naar Avengers: Infinity War?’).

Marvel bedankte ondertussen op Twitter al hun fans, om van de nieuwe trailer meteen de meest bekeken trailer ooit te maken. “Aan de beste fans ter wereld, bedankt om er bij te zijn van in het begin tot aan de ‘endgame‘ en om de nieuwe Marvel-film de meest bekeken trailer in de geschiedenis te maken met 289 miljoen views in 24 uur!”

Avengers: Endgame

Naast het lange wachten op een trailer, zaten we ook nog steeds zonder echte titel. Er werd wel gespeculeerd, maar het was toch wachten op een officiële aankondiging. En die kregen we meteen in de trailer. De vierde Avengers-film krijgt de titel Avengers: Endgame. Endgame werd al getipt als mogelijke naam door enkele Marvel-superfans, en dat niet alleen door een cryptische foto van de Russo-broers, de regisseurs van de film. De naam is dan ook niet zomaar gekozen. Hier komt de titel Avengers: Endgame vandaan.

Het heeft eigenlijk alles te maken met Doctor Strange. Die zei in Avengers: Infinity War al tegen Iron Man “we’re in the endgame now“. Want ondanks dat de helft van de wereldbevolking, waaronder een hoop van de superhelden, van de aardbol is geveegd door de ‘knip’ van Thanos (die ondertussen ook officieel een naam kreeg van Marvel: The Decimation), is er toch nog hoop. Het zou allemaal bij het plan van Doctor Strange kunnen horen. Die onderzocht in Avengers: Infinity War al meer dan veertien miljoen verschillende uitkomsten van de strijd tegen Thanos, waarvan er maar eentje was waarin de Avengers aan het langste eind trokken. En aan de toon van Doctor Strange was al af te leiden dat er een enorme opoffering voor nodig zou zijn.

Verliezen om toch te winnen

Wat dat plan inhoudt, is nog niet duidelijk. Al lijkt alles erop te wijzen dat de Avengers de acties van Thanos ongedaan zullen maken door terug in de tijd te reizen en de tijdslijn te veranderen. De vraag is natuurlijk of Doctor Strange een plan heeft uitgewerkt, en op een of andere manier aan de overlevende Avengers heeft bezorgd, of hij gewoon in de toekomst kon kijken en kon zien hoe ze zelf een plan hebben uitgewerkt.

Het lijkt er gek genoeg op dat de enige manier om Thanos te verslaan, was om hem te laten winnen. Na The Decimation was de Infinity Gauntlet permanent beschadigd. Een tweede Decimation is dus onmogelijk. Dat zou ook verklaren waarom Doctor Strange de Time Stone zo makkelijk afstond. Hij wist dat de enige manier om de Infinity Gauntlet onschadelijk te maken was om hem net z’n volledige kracht te geven. In de trailer zien we ook dat Thanos z’n pantser niet meer draagt, en het zelfs gebruikt als een soort van vogelverschrikker, en duidelijk minder op z’n hoede is. Van die rustperiode zouden de Avengers gebruik kunnen maken om de Decimation ongedaan te maken.

Of die theorie klopt, zullen we pas te weten komen eind april. Avengers: Endgame zal namelijk een weekje vroeger uitkomen dan eerst aangekondigd. Afspraak op 26 april 2019.

Bekijk hieronder nog eens de trailer voor Avengers: Endgame

Gesponsorde artikelen