‘Avengers: Infinity War’ heeft een miljard (!) opgebracht in amper 11 dagen

‘Avengers: Infinity War’ heeft een miljard (!) opgebracht in amper 11 dagen

Avengers versus Jedi’s: guess who wins? Wel, de nieuwste Marvelfilm had gisteren al 1.164.100.000 dollar opgebracht wereldwijd, en daarmee ging die een dag sneller over de één miljard-grens dan de vorige recordhouder. ‘Star Wars: The Force Awakens’ deed er 12 dagen over, ‘Infinity War’ amper 11. En dan zitten daar de cijfers van China niet eens in.

Analisten verwachten dat tegen volgend weekend Avengers: Infinity War, met Chinese cijfers erbij, meer dan anderhalf miljard in het laatje zal hebben gebracht. De film zal op dat moment voor Disney, de moedermaatschappij van Marvel, meer dan een miljard effectief verdiend hebben, want hij kostte ongeveer 400 miljoen om te maken.

Record na record

De Marvelfilm verpulverde afgelopen week al talloze records. Zo had de film het beste openingsweekend ooit in de Verenigde Staten. Momenteel, na amper 11 dagen dus, is Avengers: Infinity War al de op vier na succesvolste superheldenfilm ooit. De andere vier zijn ook allemaal van Marvelproducties. Ook is het de vijftiende meest succesvolle film in het algemeen.

In Avengers: Infinity War moeten alle superhelden uit het Marveluniversum hun krachten bundelen om te voorkomen dat megaschurk Thanos in het bezit komt van de zes infinity-stenen.

Gesponsorde artikelen