Avicii had na 3 jaar net een nieuw album klaar

Avicii had na 3 jaar net een nieuw album klaar

De overleden dj Avicii had vlak voor zijn dood net een nieuw album af. Dat meldt Neil Jacobson, de directeur van Avicii’s platenmaatschappij.  Het was geleden van 2015 dat de dj de plaat ‘Stories’ uitbracht. 

Het was de directeur van Avicii’s platenmaatschappij, Neil Jacobson, die het nieuws van het nieuwe album aan tijdschrift Variety meedeelde. Wat ze ermee gaan doen, is nog niet bekend. Jacobson wil overleggen met de familie, om tot de beste beslissing te kunnen komen.

De platenbaas zei ook nog dat hij en Tim Bergling, de echte naam van Avicii, twee dagen voor de dood van de dj, nog volop aan het bespreken waren welke extra muzikanten ze nog op het album wilden.

Verkoop schiet de lucht in

Na het plotse overlijden van de Zweedse dj, schoot de digitale verkoop van zijn singles en albums de lucht in. Nummers zoals Levels en Hey Brother werden weer massaal aangekocht. Al was de grote winnaar wel de hit Wake Me Up. Het werd maar liefst 8.000 keer aangekocht, wat een stijging is van 6.000 procent. Dit werd onderzocht door de website van Billboard.

Ook zijn meest recente album ‘Stories’ verkocht met 2.000 downloads als zoete broodjes.

Gesponsorde artikelen