Axel Daeseleire bewijst in ‘Trafiek Axel’ dat kinderen te koop zijn: “Ik heb kinderen van 1 tot 10 jaar”

Axel Daeseleire bewijst in ‘Trafiek Axel’ dat kinderen te koop zijn: “Ik heb kinderen van 1 tot 10 jaar”

Een kind kopen onmogelijk? Axel Daeseleire bewijst dat het wél kan. In de eerste aflevering van de reeks ‘Trafiek Axel’ doet hij zich voor als een potentiële koper bij een Indische kinderhandelaar. Hij legt hun gesprek vast met een verborgen camera en zo kunnen kijkers nu al horen dat er zoiets als een “kinderstock” bestaat.

“We kiezen enkel perfecte kinderen voor onze stock.” Een zin die je dacht nooit te moeten horen? Wij ook niet. Het is een uitspraak van een Indische kinderhandelaar die Axel Daeseleire vastlegde met een verborgen camera. In een preview voor Trafiek Axel toont VIER een stuk uit het gesprek, waarin Daeseleire zich voordoet als een potentiële klant. “Zeg maar wat je nodig hebt. Ik heb kinderen van één tot tien jaar oud.” Dat is hoe de handelaar zijn stock presenteert. Dus, ja, kinderen zijn te koop.

Bekijk hier de preview:

Alles is te koop

In zijn nieuwe programma, Trafiek Axel, onderzoekt Axel Daeseleire of ook echt alles te koop is. Wat blijkt? In minstens zes verschillende domeinen, kan je alles kopen wat je wil, als je genoeg geld en de juiste contacten hebt. Een vrouw? Een wild dier? Een orgaan? Een kind? Geld bepaalt wat kan en wat niet. Regels en wetten zijn vaak niet belangrijk.

Trafiek Axel, vanaf donderdag elke week om 20u35 op VIER.

Gesponsorde artikelen